Dretar: Plenkovićeva vlada želi zatrti hrvatsko svinjogojstvo - zato ministrica poljoprivrede mora odstupiti

Pin It

Davor Dretar Archives - N1

Davor Dretar: ''Ne znam, hrvatska javnosti, znate li da uredba EU precizno dozvoljava ponovni povratak proizvodnje na gospodarstva 45 dana nakon prestanka pojavnosti simptoma afričke svinjske kuge i dozvoljava nacionalnom gospodarstvu dodatni rok od 45 dana, što je ukupno 90 dana''.

''Upitajmo se zašto Ministarstvo poljoprivrede propisuje rok od godinu dana zabrane držanja svinja! Oni koji mogu razumjeti znat će da je to zato da se zatre hrvatska poljoprivredna proizvodnja na području svinjogojstva. Propadamo, nismo samodostatni i ne proizvodimo dovoljno hrane. Zbog toga oporba traži da se smijeni i da odstupi ministrica Vučković''.

''Dodatno, katastrofalna borba protiv suša i katastrofalna borba protiv tuče jednaka je odgovornost ministrice, ali i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Saznali smo da se na farmi u Oriovcu u Slavoniji pojavila ptičja gripa! Hoćemo li sada pobiti i svu živad?! Naravno, i njih treba uništiti!''.

''Proizvodnja mlijeka nam sustavno pada iz godine u godinu. Znamo da ministrica neće otići jer će je podržati vladajuća većina, bez obzira na realno stanje. HDZ nas muči i muze, a mlijeka je sve manje!''.