Penava: Jučerašnjom Kolonom sjećanja vraćen je dignitet svim braniteljima

Pin It

Penava

Na obilježavanju “Žrtve Borovo Naselja za Domovinu” bio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je poručio da se ubijene žrtve ne mogu vratiti, ali kao društvo možemo učiniti sve kako bi se otkrili nestali i kaznili počinitelji zločina.

Penava se osvrnuo i na jučerašnju Kolonu sjećanja u Vukovaru te poručio kako je bila veličanstvena, te kako je s njom vraćen dignitet svim hrvatskim braniteljima.

Srpska politika skrivanja i prikrivanja činjenica

Penava je u izjavi novinarima HRT-a poručio da se ubijene žrtve ne mogu vratiti, ali kao društvo možemo učiniti sve kako bi se otkrili nestali i kaznili počinitelji zločina.

– To je ono što nažalost, vidjeli smo jučer u Vukovaru, ali i Škabrnji, izostaje na velikom broju naših stratišta, rekao je, dodajući kako je nužno uvijek upućivati apele onima koji raspolažu podacima o nestalima da ih pruže.

– Nažalost, u Srbiji je ta politika od 1991. sakrivanja i prikrivanja činjenica, istina i dokaza ali i negiranja i logora i zločina i genocida, ako hoćete i dok je tako od njih, ove garniture, očekivati neki iskorak bojim se da je teško i već godinama nije tako, kazao je Penava.

Veličanstvena Kolona sjećanja

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u nedjelju da je jučerašnja vukovarska Kolona sjećanja kojom je obilježena 32. godišnjica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i koja je po procjeni gradskih vlasti okupila 150.000 domoljuba, u svakom pogledu bila veličanstvena.

“Bila je to po našim procjenama najbrojnija kolona sjećanja i mogu samo zahvaliti svim ljudima koji su nam se pridružili u Koloni. Hvala im na dostojanstvenom hodu ulicama grada Vukovara i okupljanjem zbog onih zbog kojih i danas jesmo ovdje, a sutra ćemo biti na Veleprometu i Ovčari”, rekao je vukovarski gradonačelnik komentirajući ovogodišnju vukovarsku Kolonu sjećanja.

Izrazio je uvjerenje kako je jučerašnjom vukovarskom kolonom vraćen dignitet svim hrvatskim braniteljima i Vukovara i Hrvatske.

“Nadam se da smo svima poslali poruku da te vrijednosti i te ljude moramo čuvati i od zaborava, a pogotovo od omalovažavanja njihove žrtve”, rekao je Penava koji je u nedjelju nazočan obilježavanju 32. godišnjice stradanja gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu.

narod.hr