Zadnji komentari

Twitter zabranio prenošenje Trumpovog bloga: Trump poručio da će platiti političku cijenu

Pin It

Twitter a la censure facile dans certains cas, mais pas pour d'autres

Društvena mreža Twitter cenzurirala je nekoliko računa, a među njima i profil tematiziran oko objava bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa na njegovom nedavno pokrenutom blogu.

Naime, Trump je otvorio svoju vlastitu web stranicu, a na njoj je sada pokrenut i blog From the Desk of Donald J. Trump (Iz Ureda Donalda Trumpa), putem kojeg se namjerava izravno obraćati biračima.

Nedugo nakon pokretanja bloga na Twitteru se pojavio račun @DJTDesk, koji je namjeravao pratiti Trumpove objave, no administratori te društvene mreže su ga odmah uklonili odnosno cenzurirali. S druge strane izvor blizak Trumpu rekao je za New York Post da oni ne stoje iza tog računa, odnosno da se nisu zaobilazno pokušali vratiti na društvenu mrežu koja mu je trajno zabranila profil.

Trump kazao da tvrtke koje ga cenzuriraju moraju “platiti političku cijenu” za to

Bivši predsjednik SAD-a u posljednja dva dana komentirao je na svom blogu predsjedničke izbore, unutarstranačke izbore u Republikanskoj stranci te Twitter, Facebook i Google.

Glede odluke o doživotnoj zabrani korištenja društvenih mreža, ali očito i prenošenja njegovih blogova, Trump je poručio:

“Ono što su učinili Facebook, Twitter i Google potpuna je sramota za našu zemlju. Predsjedniku Sjedinjenih Država oduzet je slobodan govor jer se radikalni lijevi luđaci boje istine, ali istina će ionako izaći na vidjelo, veća i jača nego ikad prije. Naši ljudi neće to trpjeti! Ove korumpirane tvrtke za društvene medije moraju platiti političku cijenu i nikada im se više ne smije dopustiti da unište i desetkuju naš izborni proces.”

Trump je također naglasio kako fake news mediji u uskoj suradnji s tehnološkim divovima i radikalno lijevim Demokratima čine sve što mogu kako bi ovjekovječili pojam “Velika laž” kada se govori o prijevari na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Trump kritizirao Pencea i vođu republikanaca u Senatu

Kao što je najavio, Trump je aktivan u politici barem kada su u pitanju unutarstranački izbori u Republikanskoj stranci pa je tako u ovom trenutku posvećen omogućivanjem podrške nekim kandidatima. Trump je isto tako obećao da će se boriti protiv nekih stranačkih kolega, te je putem svog bloga kritizirao Liz Cheney koja inače ima treću najvažniju funkciju među Republikancima, ali i senatora Mitcha McConella i svog potpredsjednika Mikea Pence.

Trump je optužio Liz Cheney da laže kada kaže kako nije postojala izborna prijevara na posljednjim predsjedničkim izborima i kako se ona mogla spriječiti da su djelovali potpredsjednik Mike Pence i tadašnji vođa senatske većine Mitch McConell. Dodao je i kako je McConell kriv za gubitak dva senatorska mjesta u Georgiji koja nikad nisu trebala biti izgubljena, zbog čega su Republikanci izgubili većinu u Senatu.

Izvor: narod.hr