Zadnji komentari

Hasanbegović u povodu 8.svibnja: U Zagrebu je na današnji dan začeta jugoslavenska komunistička vladavina

Pin It

Na Jelačić placu je, u povodu 76. obljetnice ulaska Titove 'Jugoslavenske armije' u Zagreb, održana komemoracija za svibanjske žrtve, građane hrvatskog glavnog grada koji su teško stradali tijekom komunističkog totalitarnog sustava. Od parlamentarnih političkih stranaka, na komemoraciji koju je organiziralo više stradalničkih udruga, bio je i potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskome saboru - dr. Zlatko Hasanbegović.

"08. svibnja je začeta jugoslavenska komunistička vladavina, razdoblje društvene, narodne i svake druge neslobode", izjavio je Hasanbegović, inače drugi na listi Domovinskog pokreta za Skupštinu Grada Zagreba: "Ovo je prigoda da se prisjetimo svih žrtava jugoslavenske komunističke vladavine i podsjetimo na notornu činjenicu koja se sustavno želi zanijekati - da je uspostava svake jugoslavenske države u suprotnosti s idealom Hrvatske države".

Nakon gotovo pola stoljeća Jugoslavije, 30. svibnja 1990. začet je proces uspostave moderne hrvatske države – napomenuo je Hasanbegović, aludirajući na tezu koju zastupa već godinama - da je jedini i najčvršći temelj Republike Hrvatske Domovinski rat i vrijednosti koje iz njega proizlaze.