Zadnji komentari

Hod za život, obitelj i Hrvatsku: Vandali su nam u Zagrebu skinuli zastave

Pin It

Ured Inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku izvijestio je u utorak da su im nepoznati vandali uklonili izvješene zastave 'Hoda za život' kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, upozorivši kako se to događa već treću godinu zaredom.

"Ovo je već treću godinu za redom, od kad su izvješene, da su zastave Hoda za život vandalizirane. Nedopustivo je uništavanje ili bilo kakvo vandaliziranje, a samim time i dovođenje u pitanje prava građana da u svom društvu djeluju u skladu sa svojim vrijednostima", priopćeno je iz Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Naglašavaju kako je Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubiv hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji.

Zastave Hoda za život, kažu iz inicijative, financiraju se najvećim dijelom donacijama građana koji su u posljednjih pet godina hodali na Hodu za život.

Podsjećaju kako su im prilikom prve godine organizacije Hoda dva mladića i djevojka vandalizirali jednu od zastava ispred HNK, čemu se se usprotivili građani koji su ih zatekli te su nazvali policiju.

Prošle godine, navode iz Ureda inicijative, skinuto im je šest zastava izvješenih na Trgu kralja Tomislava i ispred HNK.

"Građani Zagreba plaćaju poreze, plaćaju prireze, žive u ovome gradu, rade u ovome gradu, doprinose na različite načine ovome gradu i očekuju da imaju pravo održavati manifestacije i vidjeti zastave svojih manifestacija kao i bilo tko drugi", stoji u priopćenju.

Hod za život, koji se održava šestu godinu zaredom, bit će ove subote, 29. svibnja, u Zagrebu s počekom u 11 sati ispred HNK.

Hod se, osim u Zagrebu, održava po prvi puta u Imotskom te po drugi puta u Sisku. 

direktno.hr