Zadnji komentari

Twitter blokirao profil Trumpove saveznice zbog propitivanja sigurnosti cjepiva i učinkovitosti maski

Pin It

Banning Trump from Facebook and Twitter and the dangers of censorship -  Washington Times

Twitter je “trajno suspendirao” račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog kako su naveli, “kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima uz covid-19”.

Političarka Marjorie Taylor Greene iz Georgie propitivala je sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski.

Greene je bila saveznica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Ona je u jednoj svojoj izjavi usporedila ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. U Zastupničkom domu odbija nositi masku zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke peta suspenzija je trajna.

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila “neprijateljem Amerike” i rekla da se ne može “nositi s istinom”.

– Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnološke tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu, stoji u dijelu izjave.

Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola milijuna sljedbenika. I dalje ima pristup svom službenom Twitter računu (@RepMTG) s gotovo 400.000 pratitelja.

Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greene sa svih mjesta u odborima u veljači zbog nekoliko njezinih izjava, jer tvrde da je dala potporu političkom nasilju. Ovaj inače rijedak potez značajno je smanjio njen zakonodavni utjecaj.

Izvor: narod.hr