Zadnji komentari

Ogromni dijelovi Francuske osvojeni su islamizmom ili delinkvencijom

Pin It

dr. sc. Sanja Vujačić: FRANCUSKI LAICIZAM U KONKURENCIJI S ISLAMOM |  Geopolitika News

Ljevičarski kandidat za premijera Francuske Jean-Luc Mélenchon računa da će muslimanski glasovi poništiti većinu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u parlamentu na izborima u lipnju, rekao je francuski filozof Alain Finkielkraut u intervjuu francuskom televizijskom kanalu Europe 1. Finkelkraut je inače početkom 90.-tih bio žestoki zagovaratelj hrvatske samostalnosti.

Finkielkraut :Ogromni dijelovi zemlje osvojeni su islamizmom ili delinkvencijomekom intervjua, Finkielkraut je rekao da se moderna Francuska “raspada”, s ogromnim dijelovima zemlje koji su “ili osvojeni islamizmom ili delinkvencijom”.

”Ponekad je to dvoje međusobno povezano”, dodao je Finkielkraut i optužio Mélenchona da podržava islamističku ideologiju ”uključujući antisemitizam”.

Finkielkraut je također rekao da Mélenchon koristi dramatične demografske promjene u francuskom biračkom tijelu kako bi došao na vlast, pri čemu je glasački blok etničkih Francuza ustupio mjesto rastućoj populaciji Afrikanaca i populaciji s Bliskog istoka, javlja Remix.

‘Velika zamjena’

“Jean-Luc Mélenchon se kladi na veliku zamjenu kako bi dobio moć”, rekao je tijekom intervjua.

Nije to bio prvi put da je Finkielkraut spomenuo termin velike zamjene. U siječnju ove godine rekao je da je fenomen da europske narode zamijene Afrikanci, Azijati i populacija Bliskog Istoka “očigledna”.

“Ovo je zapravo fragmentacija i da, taj rizik postoji u svakom slučaju, mislim da je demografska promjena Europe iznimno spektakularna. Povijesni narodi u određenim općinama i regijama postaju manjina”, rekao je Finkielkraut u siječnju.

Finkielkraut, koji je Židov, jedan je od značajnijih francuskih intelektualaca i jedan od 40 doživotnih članova 400 godina stare Académie Française, kojoj je namjena očuvanje francuskog jezika i kulture.

Iako je 85 posto muslimana na kraju glasalo za Emmanuela Macrona u drugom krugu predsjedničkih izbora, u prvom krugu većina muslimana zapravo je glasala za Mélenchona, koji je poznat po svojim jakim vezama s Islamskom zajednicom.

Finkielkraut je podsjetio gledatelje da je tijekom svoje dosadašnje kampanje Mélenchon govorio o državnom udaru na izborima za “ponovno pokretanje” Francuske

Mélenchon, vođa lijevog pokreta La France Insoumise, ušao je u izbornu koaliciju s krajnjom ljevicom u nadi da će na izborima u lipnju dobiti većinu u parlamentu. Očekuje se da će na predstojećim parlamentarnim izborima većina muslimanskih glasova ponovno dobiti Mélenchon.

”Neodrživa obećanja”

”Ljevičarski tisak slavi ovaj savez kao uskrsnuće Front Populaire, ljevičarskog sindikata (bivšeg francuskog predsjednika Francoisa) Mitteranda”, rekao je Finkielkraut.

”Ova ljevičarska koalicija obećava zamrzavanje cijena, nacionalizaciju banaka, povećanje plaća koje bi trebalo biti praćeno povećanjem produktivnosti, a sve su to neodrživa obećanja. Ali postoji još više zabrinjavajući aspekt ovog radikalizma: radikalizam La France Insoumise je pokornost radikalnom islamizmu”, rekao je Finkielkraut, što je opisao kao ”bezuvjetnu predaju”.

Finkielkraut je također podsjetio gledatelje da je Mélenchon rekao: “Ne bojim se reći (da) ono što vidite tamo u ovim četvrtima je nova Francuska.”

Izvor: narod.hr/Remix