Zadnji komentari

Alarm u Europi, Italiju preuzima 'Majka katolkinja': “Da obitelji, ne LGBT lobiju, da seksualnom identitetu, ne rodnoj ideologiji’

Pin It

Giorgia Meloni: right-wing populist and unlikely disco star on track to be  Italy's first female prime minister | World | The Sunday Times

Svjetski mediji bruje jer je Giorgia Meloni proglasila pobjedu na talijanskim izborima i na putu je da postane prva žena premijerka Italije. Tko je ona najbolje opisuje njezina izjava tijekom govora u Rimu, “Ja sam Giorgia; Ja sam žena; Ja sam majka; Ja sam Talijan; Ja sam kršćanin”. Te njezine riječi remiksirane su kao techno-dance pjesma koja sada ima više od 12 milijuna pregleda na YouTubeu .

DJ-evi koji su to napravili namjeravali su joj se rugati; umjesto toga, pomogli su joj povećati popularnost.

Svjetovni mediji stoga bruje o ekstremno desnoj pobjednici na talijanskim izborima. BBC kaže da je njena pobjeda alarm za Europu jer je Italija treće najveće gospodarstvo u EU-u. Dodaju da se očekuje da će formirati najdesničarskiju talijansku vladu od Drugog Svjetskog rata.

Napominju da iako je Giorgia Meloni naporno radila na ublažavanju svoje slike, naglašavajući svoju potporu Ukrajini i razvodnjavajući retoriku protiv EU, ona vodi stranku ukorijenjenu u poslijeratnom pokretu koji je izrastao iz fašista diktatora Benita Mussolinija.

Ranije ove godine iznijela je svoje prioritete na stranci Vox: “Da prirodnoj obitelji, ne LGBT lobiju, da seksualnom identitetu, ne rodnoj ideologiji… ne islamističkom nasilju, da osiguranju granica, ne masovnoj migraciji… ne velikim međunarodnim financijama… ne birokratima iz Bruxellesa!”

Kampanju je vodila pod geslom: “Bog, zemlja i obitelj”.

Nije ni čudo da se Europa trese.

vjera.hr