Zadnji komentari

Nova knjiga akademika Pečarića 'Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima'

Pin It

Knjiga akademika JOSIP PEČARIĆ: „RAZGOVARAJTE S VELIKIMA S POLAZIŠTA PRINCIPA, NIKADA NA KOLJENIMA“ dana je na našem portalu:

LINK-

U Uvodu akademik Pečarić piše:

Dana 11. OŽUJKA bila je 21. obljetnica smrti sluge božjega kardinala Franje Kuharića. Neki portali su obilježili taj dan prigodnim tekstovima. U prilogu dajem tri takva teksta u kojima ugledni hrvatski kolumnisti pišu o našem kardinalu.

Kada se pišu takvi tekstovi obično autori izdvoje ono najvažnije što oni misle o onima o kojima pišu. Meni je zanimljivo da malo tko spominje njegove riječi izgovorene u Predsjedničkim dvorima 29. rujna 1997.:

„Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima. Principi su oružje. I zato kad Hrvatska čistih ruku i čiste savjesti nastupi pred svijetom, ona je jaka i pred jakima."

A one su tako važne u državi koju su nam stvorili Hrvatski predsjednik akademik Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, a današnji političari rade suprotno od onoga što im je savjetovao naš veliki kardinal Franjo Kuharić.

Šteta je što mnogo više naših kolumnista i ostalih domoljubnih Hrvata stalno ne podsjećaju na ove riječi kardinala Kuharića.

Zašto to ne rade?

Ili im ja pridajem važnost koje one to ne zaslužuju ili je u pravu bio prof. Zdravko Tomac kada je zadnji put predstavljao neku moju knjigu i rekao da ja uvijek kažem ono što mislim dok „mi drugi kalkuliramo“.

A ako je ovo drugo po srijedi onda nije ni čudo što nam je država ovakva kakva jest.

Država kojom vladaju oni koji razgovaraju s činovnicima iz svijeta klečeći na koljenima.

Država koju slobodno možemo nazvati Slobinom Hrvatskom.

Država u kojoj zbog toga ima sve manje i manje Hrvata.