Zadnji komentari

Sačić: Most će suradnjom s ljevicom izgubiti birače desnice. Ne možete spojiti vatru i vodu

Pin It

Željko Sačić: Posljednji pozdrav “ustaškoj Kuni” !! | Nacionalno

Umirovljeni hrvatski general i zastupnik Suverenista u Hrvatskom saboru Željko Sačić za portal Direktno komentirao je izjave zastupnika Mosta Nina Raspudića koji tvrdi da se buduću Vlada neće moći sastaviti bez simbioze ljevice i desnice. 

"Oni imaju takvu politiku. Nije Nino Raspudić govorio sam u svoje ime. Ja osobno mogu reći da za mene u ni jednom obliku ne dolazi u obzir kolacija s Možemo!, SDP-om ili nekim ultraljevičarskim strankama. Da sam to želio od početka bih bio u suradnji s njima, prema tome mi tražimo neku opciju koja je hrvatska, nacionalno osviještena, koja suverenistički nastupa bez kompromisa u ključnim stvarima. Kako da ja budem u kolaciji s Možemo! ili SDP-om? Na prvom zavoju doći će do problema jer nemamo o čemu pričati. Doći će godišnjica obilježavanja pokolja Hrvata na Bleiburgu, doći će pitanje rodne ideologije, doći će pitanje branitelja, a o svemu tome imamo apsolutno različita stajališta. Svi se zajedno jedino želimo boriti protiv korupcije i to je u redu, ali što s ideološkim pitanjima? Za mene su to nepremostive razlike", rekao je Sačić. 

Raspudić je nedavno izjavio kako je rušenje HDZ-a moguće samo spajanjem lijevih i desnih stranaka u Saboru. 

"To nije čista matematika. HDZ se može rušiti voljom naroda. Kad hrvatski narod procijeni, odnosno kad dođe do svijesti da treba promijeniti politiku koja im ne ide u korist, kao što se to do sad činilo u nekoliko navrata, tad će doći do rušenja HDZ-a. Hrvatski ljudi sami moraju naći opciju koja će im to osiguravati. Treba im opcija koja će im ispuniti i želje i ekonomski prosperitet i blagostanje. Isto tako, treba im i mirnoća u odnosu prema strateškim i ideološkim pitanjima od naše tradicije, vjere, obitelji i granica suverenosti kao i zaštite i nacionalne sigurnosti. Ta opcija se treba pozabaviti i pitanjem nacionalnih nasrtaja od susjedne države, pitanjem migranata do droge, organiziranog kriminala i terorizma. U programu Hrvatskih suverenista to imamo. Za koga će se narod odlučiti teško je znati. Na političkoj razini ne možete spojiti vatru i vodu. Logično bi bilo da zajedno budu desne konzervativne stranke, a ako u tu sredinu stavite radikalno lijeve ljude, poput Ivane Kekin ili Sandre Benčić ili nekih iz SDP-a, na što će to sličiti? Ja tu opciju ne vidim, ne znam, možda nisam talentirani političar, ali tu ne vidim snagu koja bi trebala omogućiti dugoročni prosperitet i stabilnost Hrvatske. Trebamo mijenjati stanje na bolje, ali to trebaju raditi međusobno bliski i slični", kaže. 

Sačić dodaje kako je apsolutno siguran u to da će Most izgubiti birače s desnice ako uđe u bilo kakvu suradnju s nekim s ljevice.

"Birači Mosta, Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista ne trpe tako radikalni zaokret u lijevo jer, da to žele, ne bi bili naši birači, već bi bili birači SDP-a", zaključio je. 

direktno.hr