Zadnji komentari

Održana je svečana Skupština HOPLOLOŠKOG DRUŠTVA PULA

Pin It

U utorak, 14. ožujka 2023. održana je svečana Skupština HOPLOLOŠKOG DRUŠTVA PULA na kojoj je proslavljen vrijedan jubilej, 30 godina postojanja i rada HOPLOLOŠKOG DRUŠTVA PULA.

HOPLOLOŠKO DRUŠTVO PULA klub je praktičnog i akcionog streljaštva, osnovano je 30.10.1992. godine sa zajedničkim i općim interesom vezanim za kulturološko – povijesnu fenomenologiju oružja kao uljudbene stečevine, a zalaže se da imateljima i korisnicima oružja poveća stupanj odgovornosti, svijesti i savjesti u svezi smanjenja nezgoda i zloporabe oružja, te na razvoju i širenju streljaštva i kulture pravilne uporabe vatrenog oružja.

Članovi Društva prvi u Hrvatskoj pokrenuli su i devet godina zaredom organizirali natjecanje u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra u čast Dana državnosti RH; organizirali pet Otvorenih turnira Društva u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra i jedan turnir u čast Grada Pule u gađanju malokalibarskim pištoljem i revolverom.

Članovi Društva prvi u Istri počeli su se baviti praktičnim i akcionim streljaštvom 2003. godine te od tada osvojili mnogobrojna priznanja i titule, medalje, pehare i diplome na natjecanjima po Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Na svečanoj Skupštini dodijeljene su zahvalnice i prigodne nagrade za pomoć i suradnju Mladenu Boljunu, Muhamedu Hubaniću i Manuelu Kogoju, a Goran Ahačić dobio je priznanje za promociju i promicanje akcionog streljaštva. Posebno priznanje dobio je osnivač i predsjednik Društva, Edgar Franjul.

S poštovanjem,

  PREDSJEDNIK

Edgar Franjul,mag.iur.