Zadnji komentari

Rusija će unovačiti dodatnih 400.000 vojnika?

Pin It

Ruska vojska ulazi u Kijev i proglašava novu prorusku Ukrajinu' -  Večernji.hr

Kako javlja radio Slobodna Europa, a pozivajući se na više izvora, u Rusiji će 1. travnja započeti nova masovna regrutacija. Nekoliko ruskih regionalnih medija odjednom je objavilo ukupan broj ugovornih vojnika, koji, prema planovima Ministarstva obrane, trebaju popuniti trupe – a on iznosi čak 400 tisuća!

Tvrdi se da će najveći dio posla pasti na osoblje vojnih komesarijata, a u konačnici će guverneri biti odgovorni za provedbu plana.

Također se navodi da su u utorak stanovnici regije Voronjež ponovno počeli predavati sudske pozive vojnim uredima za registraciju i novačenje – kao što je to bio slučaj u rujnu prošle godine nakon takozvane “djelomične mobilizacije” koju je objavio Vladimir Putin. Vlasti regije tvrde da se to radi “isključivo radi ažuriranja podataka o vojnim registrima”.

Publikacija Nestka piše da uredi za vojnu registraciju i novačenje pokušavaju nadoknaditi gubitke ruske vojske u oskudnim vojnim specijalnostima, sada su to vozači oklopnih vozila i strijelci. S druge strane, tajnik za medije ruskog predsjednika Dmitrij Peskov odbacio je, kao i prije, planove za drugi val mobilizacije. “Nema takvih razgovora u Kremlju”, rekao je Peskov.

kamenjar.com