Zadnji komentari

Žestoke reakcije na Grbinovu izjavu: 'Nisu normalni. Strah hvata one koji su nas tlačili do rata'

Pin It

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pozvao je u subotu građane da za sedam dana, u iduću subotu, dođu na Markov trg na prosvjed za slobodu, protiv kriminala i pljačke, na kojemu će se zatražiti da se odmah raspišu parlamentarni izbori.

Nije se lijevo-liberalna oporba usudila građane pozvati na središnji zagrebački trg, za kojeg, budimo realno, treba puno da se popuni, već će se oni, 10-tak dana nakon izbora Ivana Turudića za šefa DORH-a, ugodno smjestiti na Markov trg gdje stane nekoliko stotina ljudi.

U organizaciji najavljenog prosvjeda sudjeluje 11 oporbenih stranaka, a kako kažu, želi se osvijestiti ljude da su procesi koji se trenutno događaju u Hrvatskoj opasni za cijelo društvo. Opasni su do te mjere, kaže Grbin, da se opet moramo boriti za slobodu, "što je nevjerojatno, opet se moramo boriti da oslobodimo društvo". 

Izrugivanje Grbina

Štoviše, nastavlja Grbin, ljude je "uhvatio strah za slobodu" jer se u zadnja dva mjeseca "nižu afere kojima se medije pokušava ušutkati", što je kulminiralo imenovanjem Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom.

Stoga smo i pitali čitatelje je li ih zaista strah za slobodu. "Možda od tebe i takvih kao što si ti", "Drhtim", "Mene je strah tebe", "Dio nas je sretan gledajući vas kako se bespomoćno pjenite. Neprocjenjivo", samo su neki od komentara u kojima se reagira na izjavu šefa SDP-a.

"Strah hvata one koji su nas tlačili do Domovinskog rata", kaže jedan čitatelj portala Direktno, dok se u drugom navodi: "Što uveličavaju stvari ka negativnom, nisu normalni, bore se za prijestolje".

'Bija san ugrožen 91.'

"Komunjare jedino hvata strah, pošteni ljudi nemaju se čega bojati", komentira netko, a drugi kaže: "Naravno da smo još ugroženi dok je partizansko komunističko udbaškog simena još u Hrvatsko koje je rak rana društva u RH".

"Ma daj veliki, a mali saberi se, kakav strah osim kaj vas ne mogu više gledati na TV, a da vam ne isplazim jezik", piše u jednom komentaru. "Bija san ugrožen '91. g, a onda 2011.g., pa ponovno 2014. g.,a sad nas ubija slučajni predsjednik. Vi ste štetočina koju triba izbrisat iz registra stranaka", stoji u drugom komentaru. 

direktno.hr