Zadnji komentari

Rojs izbačen iz HDZa

Pin It

Ljubo Ćesić Rojs želi na čelo HDZ-a / Bljesak.info | BH Internet magazin

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je u utorak kako je  umirovljeni general  HVO-a Ljubo Ćesić Rojs praktički izbačen iz HDZ-a jer je na izborima u XI. izbornoj jedinici prvi na listi stranke Hrvatsko bilo, a uz to je vrlo moguće "igrač" Zorana Milanovića.  

"Statut je tu vrlo jasan. Ako bilo koji član nastupi na listi koja nije Hrvatska demokratska zajednica, on se automatski briše iz članstva. Tako da, tu je stvar vrlo jednostavna. To je praktički gotova stvar, tu je Statut vrlo jednostavan i vrlo učinkovit", rekao je Herman novinarima prije sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a na upit je li Rojs izbačen iz HDZ-a.

Herman kaže da Ćesiću Rojsu još nije poslao obavijest da više nije član HDZ-a. "Nisam mu još poslao obavijest, ali u svakom slučaju postoje tijela stranke koja će to napraviti. Meni je uistinu žao da je Ljubo Ćesić Rojs izašao (na izbore) na drugoj listi, pogotovo zato što smo dobro surađivali. Dobro smo surađivali još nekada na Gornjem gradu, u Medveščaku, kada sam ja vodio taj područni odbor prije nego sam postao predsjednik zagrebačkog HDZ-a, tako da šteta", kaže Herman.

Razočaran je

Na pitanje je li ga iznenadio, razočarao taj potez, kaže da ga je razočarao."Zapravo me jako razočarao. Razočara me uvijek kad netko od naših članova, pogotovo ovako istaknutih članova, napravi nešto takvo".   

A o tome kakve šanse ima Ćesić Rojs u solo varijanti, predsjednik zagrebačkog HDZ-a kaže da mu šanse nisu pretjerano velike, misli da je njegova procjena bila kriva i kako bi bilo daleko bolje da je nastupio na nekoj od lista HDZ-a, odnosno tamo gdje on i pripada. 

Herman smatra da Ljubo Ćesić Rojs ne može ugroziti HDZ.  Upitan je li Ćesić Rojs "igrač" Zorana Milanovića u dijaspori, Herman kaže da "izgleda da je".  "To ćemo još vidjeti, ali po svemu sudeći i s obzirom na ovo što je napravio, ništa nije isključeno, odnosno vrlo je moguće da je igrač Zorana Milanovića", smatra Herman.   

direktno.hr