Zadnji komentari

Zašto je Njemačka šokirana kada se takve stvari kod njih događaju svako malo

Pin It

Čin Eritrejca koji je majku i dijete gurnuo pod vlak šokirao Njemačku

Eritrejac koji je u ponedjeljak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu pod vlak gurnuo majku i osmogodišnje dijete pri čemu je dječak poginuo, i sam je trostruki otac i od 2006. živi u Švicarskoj, priopćilo je državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni u utorak.

„Osumnjičeni 40-godišnji Eritrejac trostruki je otac s prebivalištem u Švicarskoj i nije bio pod utjecajem droga ili alkohola. Protiv njega je podignuta optužnica zbog ubojstva“, priopćila je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Vlasti polaze od toga da je u pitanju psihičko oboljenje osumnjičenog koji se dosad nije izjasnio o eventualnom motivu.

„Daljnja vještačenja bi trebala dati precizniju sliku o psihofizičkom stanju počinitelja“, priopćila je Niesen.

Kako je nadalje priopćeno, osumnjičeni nije poznavao osmogodišnju žrtvu, majku žrtve kao ni treću osobu, 78-godišnju ženu koju je također pokušao gurnuti pod nadolazeći vlak.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer prekinuo je odmor i trenutačno se savjetuje sa sigurnosnim povjerenicima saveznih pokrajina.

Nekoliko političara je zatražilo više sigurnosne standarde na kolodvorima poput uvođenja dozvole ulaza na perone samo za osobe koje posjeduju kartu.

Njemačke željeznice, međutim, smatraju da bi takve mjere, s obzirom na više od 5600 kolodvora i željezničkih postaja u Njemačkoj, stajale državu milijarde, uzrokovale bi gužve i na kraju ne bi jamčile potpunu sigurnost.

I Njemački sindikat policajaca (GdP) ocijenio je da ni više policijskog osoblja na kolodvorima ne bi moglo spriječiti takvo zlodjelo.

Potpredsjednik GdP-a Joerg Radek je istodobno upozorio i na moguće ponavljanje ovakvih zločina.

Njemački mediji su prije toga osumnjičenog spominjali u kontekstu scene krijumčara droga u blizini frankfurtskog glavnog kolodvora koja je u rukama bandi iz Eritreje i Somalije, ali se zasad ne zna zašto je osumnjičeni s prebivalištem u Švicarskoj boravio u Frankfurtu.

Za utorak poslijepodne u Frankfurtu je zakazana komemoracija za ubijenog dječaka, a njegova smrt u medijima je izazvala brojne rasprave o odnosu prema izbjeglicama.

kamenjar.com