Zadnji komentari

Suočavanje s Todorićem

Image result for plenković todorić

Kada je Ivica Todorić prije nešto više od pola godine prihvatio Plenkovićev „Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku“ te svoju tvrtku predao na upravljanje i restrukturiranje Vladinu izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku, bilo je jasno da se Agrokoru crno piše.

Add a comment

Opširnije...

Raguž Čoviću: Nas 100.000 budala iz ovih krajeva

#

Raguž navodi kako su u izjavama posljednjih mjeseci načelnici, gradonačelnici i drugi predstavnici aktualne vlasti govorili kako su brojke o iseljavanju ''neistinite'', ''prenapuhane''... svrha samoj sebi. Vlast mora biti u službi naroda, a ne obrnuto. Tek kada to postane pravilom i praksom, može se govoriti o 'izradi neke strategije'. 

Add a comment

Opširnije...

Novinarske trice i kučine

Image result for devil writing

Umjesto objektivnih komentara i analiza, kakvih srećom još uvijek ima, dominiraju otvorena politička pristranost, vrijeđanje neistomišljenika pa i publike, egocentrična „ja pa ja“ forma, brkanje vlastitih opsesija, uvjerenja, vjerovanja i želja sa stvarnošću.

Add a comment

Opširnije...

Nakon obračuna sa 'Islamskom državom' slijedi obračun sa kurdskom nezavisnošću

Kurdski vojnici – „pešmerge“ – uglavnom su napuštali svoje položaje bez borbe, ponekad za sobom ostavljajući oružje i vojnu tehniku, dok su nešto ozbiljniji otpor pružali jedino u gradu Kirkuku. Takvo ponašanje primoralo je guvernera Kirkuka, inače Kurda odanog vlastima u Erbilu kojeg je vlada u Bagdadu nedavno daljinski smjenila zbog potpore kurdskom referendumu, da sve one koji su napustili položaje proglasi dezerterima i izdajicama koje će stići kazna.

Add a comment

Opširnije...

Digitalno opismenjavanje Hrvata i stem revolucija može uspjeti jedino ako su „Bakić-Divjak pločice“ dimenzija ‘6x6’

Kada su Newtona, tada već u poprilično poznim godinama zadivljeno upitali “Kako ste uspjeli otkriti samostalno toliko zakonitosti?”, odgovorio je da se uvijek osjećao poput dječaka koji se igra na obali mora, i dodao: „Možda sam uspio pronaći kakav ljepši kamenčić, ali ocean istine mi je ostao nepoznat“.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Pitanje svih pitanja. Tko je i zašto dozvolio da Ivica Todorić pobjegne iz Hrvatske?

Image result for ivica todorić

U Hrvatskoj se, ali vjerojatno i u svijetu, malo kada  tako dugo i javno pripremao „obračun“ s „državnim neprijateljem broj 1“, u ovom slučaju osnivačem posrnulog koncerna Agrokor, odnosno s njegovim vlasnikom Ivicom Todorićem. Kad su prvi puta istražitelji ušli u ovaj gigant to su znala i „mala djeca“, a u Hrvatskom saboru o tome se govorilo na gotovo svim sjednicama, tako da je Todorić  itekako dobro znao što mu se sprema.

Add a comment

Opširnije...

Granice ili mostovi suradnje

Davorin Rudolf: Problem nije u granicama, nego u teritorijalnim pretenzijama

U organizaciji Znanstvenog vijeća mir i ljudska prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u četvrtak 5. listopada u palači HAZU-a održan je znanstveni  skup na temu Granice Republike Hrvatske – mostovi suradnje ili prijepora sa susjedima.

Add a comment

Opširnije...

Istanbulska konvencija vuče sa sobom problem koji je neraskidivo vezan za rodnu ideologiju

Image result for gender ideology

Dakle, u pozadini postoje, daju se otkriti prikriveni neizrečeni motivi putem jedne konvencije koja u naslovu kaže nešto plemenito: suzbiti nasilje nad ženama, u obitelji, boriti se protiv njega je nešto na što nas poziva i zdrav razum, na što nas poziva i vjera i kršćanska etika. Ali, kada čitamo određene odredbe u Konvenciji onda vidimo da se igra s pojmom roda, rodne teorije, rodno osviještenog nasilja nad ženama te vuče sa sobom problem koji je neraskidivo vezan za rodnu ideologiju

Add a comment

Opširnije...

Mile Pešorda i Luko Paljetak među svjetskim uglednicima

Mile Pešorda, dobitnik povelje o članstvu u Europskoj akademiji znanosti, umjetnosti i književnosti,prima čestitke, na svečanosti uručenja povelje, u Zagrebu, 11.10.2017.

Hrvatski književnic Mile Pešorda  iz Zagreba i Luko Paljetak iz Dubrovnika postali su članovi Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti (AESAL) iz Pariza

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Dijele lekcije, a kad se upali svjetlo bježe kao miševi!

Related image

Ovoga je dosta. U zadnje vrijeme relativno mnogi dijele lekcije hrvatskim braniteljima. Netko kaže da treba konačno  priznati i reći istinu, da nisu svi „branitelji“ bili branitelji! Zatim zamjeraju pojedinim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata da se ponašaju i da svojim zahtjevima podsjećaju na SUBNOR, što izaziva osjećaj nelagode.

Add a comment

Opširnije...

Govor Ante Glibote

Govor Ante Glibote dopredsjednika europske Akademije znanosti, umjetnosti i književnosti (easal)  na svečanosti uručenja članskih povelja novim članovima, književnicima Luku Paljetku, redovitom, i Mili Pešordi, dopisnom članu Akademije, u društvu hrvatskih književnika,  u Zagrebu, 11. listopada 2017.

Add a comment

Opširnije...

Kako se Plenković rješava Povjerenstva za Agrokor

Image result for plenković agrokor

Plenković: Temi Agrokora nismo pristupili populistički, a Povjerenstvo po zakonu gubi svrhu

Koliko je meni poznato, a čitao sam uredbe zakona o istražnim povjerenstvima, mislim da je malo prostora za interpretacije kao što to govore neki iz oporbenih stranaka, a to je da sukladno članku 4, u trenutku kada se pokrene neki sudbeni postupak u nekom od predmeta koji su dio istražnog povjerenstva, povjerenstvo prestaje s radom. 

Add a comment

Opširnije...

MAXSIMUM CRIMEN

Image result for fetus

Ako majka hoće ubiti dijete predstavlja pojedinačnu silu kao i ginekolog, ali državni zakon koji sili ginekologa da izvrši ubojstvo onda se zapravo radi o tisućama, desecima tisuća, stotinama tisuća i milijunima birača na izborima koji su izabrali svoje predstavnike u parlament koji donose zakone, pa i ovaj, kod nas 1978., o pravu na pobačaj u klinikama koje to stručno mogu obavljati.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković: Priča o smrti pjevača zanimljivija je nego ona o Junaku Domovinskog rata

Related image

Prošla je još jedna tužna obljetnica - smrt general bojnika Blage Zadre (Donji Mamići-Ledinac, BiH, 31.ožujka 1944. – Vukovar, 16. listopada 1991.). Umjesto o obljetnici ovog Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata jedne dnevne hrvatske novine, na taj dan, kao i svake godine, donijele su opširan prilog o smrti makedonskog  pjevača – Toše Proeskog (Prilep, 25. siječnja 1981. – Nova Gradiška, 16. listopada 2007.).

Add a comment

Opširnije...

Uporišta i opasne posljedice političke srbizacije Hrvatske – II. dio

Izmjenom i to dubinskom, izbornoga sustava, koji podrazumijeva ustavne i zakonske promjene, a to je nemoguće  bez nacionalnoga referenduma. Da imaju nužan kritički minimum državničke odgovornosti to bi inicirali ili predsjednica Republike ili vlada Republike Hrvatske, jer s tim se ne može taktizirati. A kako je očito da nemaju, vrijeme je za samoorganizaciju hrvatskoga naroda

Add a comment

Opširnije...