Zadnji komentari

Župa Generalski stol - fantomskim vlakom preko 1.500 ljudi dovoženi, ubijani i zatrpavani po jamama

Generalski Stol – Međuvođe

U župi Generalski Stol svake godine se u rujnu održava misa u spomen na preko tisuću i pol pobijenih Hrvata na prostoru šume Međuvođe, na prostoru grada Ogulina kod Gornjih Dubrava. Osim mise pale se svijeće kod spomenika poginulima u Drugom svj. ratu u Generalskom Stolu, Tounju i Skradniku.

Add a comment

Opširnije...

Vukovar dan poslije ili moj peron za Irsku

Meni se čini da je Vukovar samo tragično ponavljanje tragedije i povijesti u kojoj su se pod simbolima zvijezde petokrake i kokarde događala „oslobođenja“. I čini mi se da se djeca tih oslobođenja  silno trude sakriti njihove krvave tragove, a ukazivati na tuđe. I čini mi se da ni za jedno, ni za drugo, ni za treće, NITKO nije u Hrvatskom zatvoru. NITKO.

Add a comment

Opširnije...

Priča o vukovarskom svjetlu i tami nad Hrvatskom

Sa samo jedan posto sredstava koje je država u Hrvatskoj ulupala u razvoj i divljanje antifa scene i nakaradnih globalističkih inicijativa, o Vukovaru i Domovinskom ratu moglo se snimiti deset filmova s najboljim holivudskim  scenaristima, producentima i redateljima, s najsjajnijim zvijezdama i osiguranom univerzalnom porukom pred kojom bi stajao svijet, jer taj isti svijet nema takvu autentičnu, inspirativnu i poučnu stvarnost u svojoj baštini danas.

Add a comment

Opširnije...

Vukovar

Jednoga dana pojavit će se oni koji će govoriti: “Pa prošlo je dvadeset godina, ostavimo to”. Dvadeset godina? Dvadeset godina u životu bez ljubavi doista je dug period za zaborav. Ali kažite to ocu koji se boji zaspati jer sanja svog sina ili kćer, a onda se budi i svaki put izgubi dio duše, svaku noć do kraja života bojati se zaspati jer znaš da ćeš se morati probuditi, sa krikom….. i smrt je nekad bolja od života

Add a comment

Opširnije...

Tko se od njih vratio

Sajmište rujan 1991.:(s lijeva )Zvone Čurković ,Jean Michel Nicollier, Viktorin Jurić-Paša i Žarko Manjkas Crvenkapa

Tužno je bilo gledati otkrivanje spomen-obilježje hrvatskom branitelju Žarku Manjkasu-Crvenkapi  u Dubravi 11. 11. 2017. Neki „redari“ su se drznuli, tijekom intoniranja hrvatske himne, tjerati djevojku Barbaru  koja je nosila zastavu HOS-a. Poslije su je priveli u policiju.

Add a comment

Opširnije...

Poteci živa rijeko

Image result for vukovar kolona sjećanja

Možemo li, (danas, nakon što su nam poznate činjenice) biti mirne savjesti?  Možemo li mirne savjesti doći u Herojski Vukovar, iskoračati „svoj dio“ i vratiti se svakodnevici, u kojoj nas vrijeđaju, omalovažavaju i pljuju, zločinci i njihovim istomišljenici, parazitirajući pri to na živom organizmu hrvatskog naroda i države?

Add a comment

Opširnije...

Nisi zaboravljen, ljudino: Izašao je iz podruma i rekao ‘Zagreb se brani u Vukovaru’… Nije se vratio…

Osim što smo bili zakinuti za veći dio onoga što je Zagreb imao, mi u Kozari Boku i Putevima nikad nismo dobili nazive ulica. Nemamo Ulicu jablana, Ulicu breza niti Aleju kestena jer nema toliko biljaka koliko mi imamo odvojaka, a ni heroja nema dovoljno da bi sve ulice mog kvarta imale nazive. Zato jednostavno imamo – odvojke.

Add a comment

Opširnije...

Ispod željezare Sisak kosti su nekoliko tisuća razoružanih hrvatskih vojnika i civila

U Capraškoj šumi iliti Lasinji je došlo do masovnih pogubljenja razvojačenih (razoružanih) pripadnika hrvatskoga domobranstva, oružnika i drugih sastavnica oružanih snaga NDH, te civila, ubijenih od partizana, bez krivnje i bilo kakvih sudskih dokaza. Nekim likvidacijama, dodajmo i to, nazočio je i prvi partizanski zapovjednik grada Siska i zloglasnoga zarobljeničkoga logora “Viktorovac”

Add a comment

Opširnije...

Stravična svjedočanstva iz Đakova

ĐAKOVO – SEDMOGODIŠNJI DJEČAK UHVATIO SVOG TATU ZA NOGU DA GA SPASI, PARTIZAN GA JE BACIO O ZID, TATU SU UBILI

Grobište iza župne crkve Svih svetih (“Male crkve”) u središtu Đakova, koji je nekada nazivan Župna bašča, Parokova livada ili Župni voćnjak. Na njemu je 60-tih podignuta zgrada “Komiteta”, u kojoj se danas nalazi više općinskih institucija.

Add a comment

Opširnije...

Zvjerski ubijeno 13 mladih konavljana – po dvojicu ubijali i bacali niz padinu u more

Ubijeni konavoski mladići na Orsuli nisu počinili nikakav zločin, likvidirani su bez suda i dokazane krivnje.

Zločin počinjen na Orsuli zapravo je preteča onoga što je kasnije dovršeno na Bleiburgu i Križnom putu hrvatskog naroda, pogromu kroz koje je prošlo više stotina tisuća Hrvata likvidiranih nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Add a comment

Opširnije...

GORNJA Kustošija likvidirali 17 ranjenika – mladih kadeta (Supruga muža u tačkama vozila 2 kilometra da ga ukopa)

Na njivi na kojoj je postavljeno spomen obilježje, 9. svibnja 1945. partizansko komunistički zločinci bez suda i zakona zvjerski su pobili 17 ljudi, velikom većinom mladih ranjenika – kadeta iz obližnje bolnice na Sv. Duhu. Osobe upućene u ove zločine govore da su zločine izvršili pripadnici 13. proleterske brigade iz istočne Hercegovine i Crne gore.

Add a comment

Opširnije...