Zadnji komentari

Hrvatski književnici izvan Domovine - nakladna zadruga Ognjište

Na Skupštini Nakladne zadruge Ognjište iz Zagreba, koja je održana 27. prosinca 2017. godine donesena je odluka o pokretanju nakladničkog projekta "Hrvatski književnici izvan domovine". U okviru prvog kola predviđena su djela 30 književnika, te objava zbornika sa simpozija 17. hrvatskih književnika objavljenog na engleskom jeziku u Chicagu 1955. godine

Add a comment

Opširnije...

UDBA čita Dostojevskog

Tuđmanov HDZ i slovenski 'Demos' novu su državu stavili u ruke starih političkih snaga. Važnu je ulogu igrala Udba pri oblikovanju samostalnosti i jedne i druge države.

Add a comment

Opširnije...

Poziv na Molitvenu hodnju

Udruga „Žene u Domovinskom ratu - Zadar“ zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata sa područja općine Posedarje, općine Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''KORACIMA NADE U ISTINU'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Image result for knjiga general praljak

na predstavljanje drugog, proširenog izdanja knjige

GENERAL PRALJAK

akademika Josipa Pecarica i dr. sc. Miroslava Međimorca

Add a comment

Opširnije...

Zagrebačka premijera filma „Gospa od Utočišta“

Image result for film gospa od utočišta

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika u srijedu, 24. siječnja 2018. u Nadbiskupijskom pastoralnom istitutu u Zagrebu, u dvorani Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19 sati premijerno će biti upriličena projekcija dokumentarnog filma „Gospa od Utočišta“ redatelja Srđana Segarića.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Pozivamo Vas na svečano otvorenje izložbe fotografija Stipe Renića "DIJALOZI"  16. siječnja 2018.godine (utorak) u 19 sati u Domu specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb. 

Add a comment

Opširnije...

In memoram - Nikola Miličević

Ubojstvo Nikole Milićevića

U jutarnjim satima 13. siječnja 1980., na parkiralištu ispred svog stana u Frankfurtu, ubijen je hrvatski emigrant Nikola Milićević-Beban, bliski suradnik Brune Bušića i jedan od osnivatelja Ujedinjenih Hrvata Njemačke. Iza sebe je ostavio udovicu i petero djece između 4 i 12 godina starosti.

Add a comment

Opširnije...

Glas iz ratnoga Dubrovnika 1991.

Related image

Film, prvi iz serijala o civilnoj obrani Grada, na svjetlo dana iznosi dokumente objavljivane u „Glasu iz Dubrovnika“. Ti dokumenti su zrcalo stvarnog stanja u Dubrovniku koji je strašno napadan i razaran zadnja 4 mjeseca 1991.

Add a comment

Opširnije...

Branitelji su odlučili - Ante Glibota – Osoba godine !

Related image

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata,  po četvrti puta zaredom, proglasila je Osobu godine, a to je priznanje za 2017. godinu dobio poznati hrvatski intelektualac međunarodne reputacije iz Pariza, gospodin Ante Glibota.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Image result for domovinski rat

T  R  I  B  I  N  A

BRANITELJI PISCI: DOMOVINSKI RAT U PISANOJ RIJEČI.

U ČETVRTAK, 28. prosinca 2017.  u  20.00 sati

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Poštovani, pozivamo Vas na predstavljanje i

potpisivanje knjige prof. dr. sc. Zdravka Tomca

MISLI O VJERI I NEVJERI

Add a comment

Opširnije...

Predstavljanje knjiga u Sisku: 'Vidjeti neću nikad više tebi ravna'

Image result for josip pečarić general praljak

Zapravo ono što se dogodilo u Haagu je osveta svjetskih moćnika Franji Tuđmanu. Osveta Vijeća sigurnosti UN.a. Sjetimo se vremena kada je Vijeće sigurnosti htjelo donijeti rezoluciju kojom je trebala RH biti proglašena agresorom u BiH, dakle isto što je sada uradio zločinački sud u Haagu. Tada im je tadašnji hrvatski veleposlanik u UN-u dr. sc. Mario Nobilo prenio Tuđmanovu poruku.

Add a comment

Opširnije...