Zadnji komentari

Potresan film „Krvava berba grožđa“ prikazan u Lovasu

Sinoć  je u prepunoj sali Doma kulture održana lovaska premijera dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“, autora Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića. Film je to koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima, počinjene tijekom 1991. godine. 

Add a comment

Opširnije...

Hina cenzurira Ivu Pilara

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige "Južnoslavensko pitanje"  i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Add a comment

Opširnije...

Kakav stav Europska komisija ima prema udžbeniku koji sije sjeme budućih sukoba?

Image result for ruža tomašić

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je u službenu proceduru Europskog parlamenta pisano pitanje Europskoj komisiji. U pitanju je Komisiju upoznala s činjenicom da učenici trećih razreda gimnazija općeg te društveno-jezičnog smjera u Srbiji od 2007. godine povijest uče iz udžbenika istaknutog srbijanskog povjesničara Radoša Ljušića

Add a comment

Opširnije...

In memoriam - Mate Kolić

Ubojstvo Mate Kolića

Jedan od šefova protuemigrantskog odjela republičke Udbe u Zagrebu, Josip Perković, poslao je 23. studenog 1979. šifriranu                "Depešu br. 25" sljedećeg sadržaja u Beograd:

Add a comment

Opširnije...

Poziv

Poštovani, srdačno Vas pozivamo na kulturna događanja u Hrvatskom slovu, Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb (prizemlje Nacionalne i sveučilišne knjižnice) te na Dan Svih Svetih na misu na Medvedgradu, u kapeli sv. Filipa i Jakova, u 11 sati.

Add a comment

Opširnije...

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen u Vinkovcima i Nuštru

U okviru Dana matice hrvatske u Vukovarsko -  srijemskoj županiji  u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, predstavljen je pretisak hrvatskog izdanja knjige Južnoslavensko pitanje, autora Ive Pilara.  Sutradan, 16. 10. 2017. predstavljanje je nastavljeno u dvorani  vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića , te  uvečer istog dana u prostorima Doma kulture u Nuštru.

Add a comment

Opširnije...

"Hrvatski Institut - istraživanje islamskog nasljeđa"

Slikovni rezultat za muslimanska književnost hrvatska

"U Leksikonu se ne nalaze književnici iz BiH i Hrvatske muslimanskog podrijetla, jer je njihovo djelo, u književno-povijesnom i kritičkom smislu, već obrađeno u sličnim publikacijama u Hrvatskoj i jer su se društveno-političke prilike za takav posao i u Bosni i Hercegovini stubokom promijenile.

Add a comment

Opširnije...

Poziv

HRVATSKA DRUŽBA POVJESNIČARA „DR. RUDOLF HORVAT“

POZIVA VAS NA PREDSTAVLJANJE KNJIGE AUTORICE BLANKE MATKOVIĆ

IMOTSKA KRAJINA U DOKUMENTIMA OZNE, UDBE I NARODNE MILICIJE (1944.-1957.), LIKVIDACIJE I PROGONI

Add a comment

Opširnije...

Obavijest o održavanju tribine za javnost: "Prijatelj do smrti"

Image result for palijativna skrb

Katedra za društvene i humanističke znanosti, Katedra za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Centar za palijativnu skrb Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, organizira tribinu pod nazivom „Prijatelj do smrti – Ivan illich u teoriji i praksi“, koja će se održati 12. listopada 2017., od 18 do 19:30, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16(Rijeka).

Add a comment

Opširnije...

Premijera filma „Krvava berba grožđa“

Dokumentarni film „Krvava berba grožđa“ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj. Opisuje sve strahote koje su doživjeli Hrvati i ostali nesrbi u Lovasu od strane tzv. JNA i paravojne jedinice ”Dušan Silni”. Zločin u Lovasu jedan je u nizu mnogobrojnih koji su se odigrali na hrvatskom tlu tijekom Domovinskoga rata. Na svom putu prema okupaciji i uništenju grada Vukovara tzv. JNA i četnici iz Srbije uništavali su i ubijali sve što im se našlo na putu. Tako su 10. listopada 1991. okupirali i spalili Lovas – hrvatsko selo u Srijemu. 

Add a comment

Opširnije...

In memoram - Antun Kostić

Ubojstvo Antuna Kostića 

Antun Kostić, rođen 26. rujna 1943. u Brodskom Varošu, završio je bogosloviju u Đakovu i nakon toga emigrirao u SR Njemačku. U Münchenu se zaposlio u jednom poduzeću kao skladištar, a u slobodno vrijeme je igrao nogomet za tamošnju Croatiju.

Add a comment

Opširnije...

Memorijalna utrka Vukovar – Tovarnik u spomen na vlč. Ivana Burika i 663 mučenika Crkve u Hrvata

Iz središta Vukovara, put 27 kilometara udaljenog Tovarnika, u nedjelju 8. listopada u 10 sati krenuti će sudionici devete Memorijalne utrke Vukovar-Tovarnik, koju u povodu 26. obljetnice ubojstva tovarničkog župnika Ivana Burika trči petesetak trkača u organizaciji Udruge “Dr. Ante Starčević” iz Tovarnika i Maraton klub “Hrvatski sokol” iz Osijeka.

Add a comment

Opširnije...

3D formacija – tvoja šansa, tvoja zrelost!

Biti svet. Biti potpun. Biti autentičan. Već i samo Biti!, danas je velik izazov.

Pozvani smo biti. Pozvani biti sve to: sveti, cjeloviti, autentični. Već 2 tisućljeća Krist poziva, nudi, garantira, omogućuje: posvećenje. Već 2 tisućljeća svijet zaglušuje taj poziv bukama ispraznosti, gramzljivosti, mlakosti, straha, laži, nepravde.

Add a comment

Opširnije...