Mlinarić: Zahtijevamo donošenje zakona o uklanjanju svih četničkih obilježja i spomenika u cijeloj RH

Od Plenkovića i njegove Vlade tražimo uklanjanje mauzoleja Šoškočaninu kao i svih ostalih četničkih spomenika u Republici Hrvatskoj! Također, tražimo isplatu ratne odštete za porušena sela i gradove, za logoraše i svu poginulu djecu! Nećemo odustati od ovih zahtjeva, nećemo odustati od naše mladosti, nećemo odustati od naroda i nikada nećemo dopustiti za se zaboravi. 

Add a comment

Opširnije...

Državu imamo, sada možemo mirno izumrijeti

Kiša nas je ispljuskala početkom prošloga tjedna, a mjestimice i u nastavku, kombinirano s malim, podmuklim toplinskim udarima. Ako je i od kiše, previše je. Sva sreća, u dogovoru s nebesima bila je milostiva na Dan državnosti koji bi se trebao zvati Danom hrvatske državnosti, ali ne ćemo inzistirati.

Add a comment

Opširnije...

Diplomat Klasić tvrdi da je izvlačenje zambijske osmorke najteži slučaj u povijesti: Sjeća li se on otmice i smaknuća Tomislava Salopeka?!

TOMISLAV SALOPEK - najnovije objave | 24sata

Koliko se Republika Hrvatska angažirala oko zambijske osmorke, o čemu smo ranije i pisali, najbolje pokazuje dramatična ispovijest Darija Klasića, drugog tajnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Južnoj Africi, koji je od prvog uhićenja u prosincu prošle godine, redovito obilazio optužene hrvatske državljane.

Add a comment

Opširnije...

Ovo su razlozi zbog kojih ukrajinska kontraofenziva još nije krenula

Zašto je Bahmut toliko važan u ratu Rusije i Ukrajine? | Rat u Ukrajini  Vijesti | Al Jazeera

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenskij nedavno je izjavio da je "Bahmut još samo u našim srcima", a ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je ruskim snagama za "završetak operacije oslobođenja Artjomovska". Vođa Wagnera Jevgenij Prigožin u ponedjeljak je ipak objavio da su ukrajinske snage vratile dio naselja sjeverno od Bahmuta.

Add a comment

Opširnije...