Koliko još deklaracija treba Hrvatska nacija?

 

Image result for četnički grafitiOd samog početka velikosrpske tiranije nad hrvatskim narodom pa sve do agresije na Hrvatsku  i Domovinskog obrambenog rata u kojem su Srbi iskazali silnu mržnju prema svemu što je Hrvatsko i počinili strahovite zločine, Hrvatima je zauvijek dosta srpskog jezika i ćirilice.  Uzvici, pjesme  i ćirilični grafiti četničkih hordi bili su sredstvo ponižavanja Hrvata i nespojivo je sa zdravim razumom težiti spajanju ta dva jezika. 

Add a comment

Opširnije...

Zašto Nina Obuljen u ime HDZ-a gura Hrvatsku na Balkan?

 

Od demokršćanske Vlade predvođene HDZ-om čiji je predsjednik stranke Andrej Plenković u nekoliko navrata izjavio kako mu je temelj kojim misli voditi HDZ upravo tuđmanizam, ova informacija predstavlja nevjerodostojnost u provođenju politike koju je definirao tuđamnističkom i grubo ruganje njegovoj svjetonazorskoj i političkoj baštini.

Add a comment

Opširnije...

Zapjevajmo: Jugoslavijo, Jugoslavijo !


Jugosloveni dižu glas. Ma što dižu, oni već otvoreno agitiraju i javno nastupaju. Mediji im daju veliki značaj i PROSTOR, a nije ni čudo kada pušu u isti rog: jugoslavenski. Proces traje već dugo. Sjetimo se Šoroševih novaca udrugama, sjetimo se Ferala i ostalih agit-prop institucija, engleskih obavještajnih službi, nizozemskih, norveških,… u projektu „ jednake krivnje“, „dogovorenog rata“, o „dijeljenju BiH“ i sličnih floskula.

Add a comment

Opširnije...

Od kulta ličnosti do autokratizma

 Plenković, od nas prevarenih birača , od prevarenih domoljuba s izbornih lista očekuje punu potporu njegovom autokratizmu, očekuje potporu od nas „opskurnih marginalnih populista“, očekuje potporu od onih koji su se demokratski borili protiv Pupavčevih i Milanovićevih politika veleizdaje, a zbog toga smo bili kažnjeni umjesto nagrađeni!? Plenković ne zahtjeva samo našu potporu, on prijeti sankcijama i zapovijeda!?

Add a comment

Opširnije...

Mediji lažu više od Mesića

Image result for bruna esihStipe Mesić: “Nisam vjenčani kum ocu Brune Esih, to su izmislili HDZ-ovi limuni”

Nakon što je Bruna Esih i službeno najavila kandidaturu počela je potraga za njenom Ahilovom petom. Za očekivati je bilo da će ju napadati mediji s lijevog političkog spektra, analizirati njene stavove, polemizirati s idejom lustracije, odnosno suočavanja s prošlošću kako to Esih definira.

Add a comment

Opširnije...

Kako je i zašto Agrokor krenuo putem propadanja

Image result for pad grafikonTodorić je poslovao po Kutlinoj paradigmi: Ako stanem, padam

Ivica Todorić dugo je u javnosti, među tajkunima stvorenima privatizacijom devedesetih Todoricgodina, doživljavan kao jedini koji je dobro upravljao dobivenim poduzećima i sačuvao njihovo zdravlje. Ujedno je, za razliku od drugih tajkuna, čak i povećao broj zaposlenika pod kapom svoga Agrokora. Trenutačna situacija u kojoj se nalazi, govori nam da je istina posve suprotna.

Add a comment

Opširnije...

Pokušaj zatiranja hrvatskog jezika i stvaranja nove jugoslavije

Ideološko-politički projekt: 30 ‘lingvista’ s područja bivše Jugoslavije pokrenulo Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Dok se diljem Hrvatske svečano obilježava 50. godišnjica Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika objavljene u tjedniku Telegram 17. ožujka 1967. s potpisima osamnaest hrvatskih znanstvenih i kulturnih ustanova – za to se vrijeme u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu okupljaju protivnici želje hrvatskog naroda za svoju samobitnost i vlastiti identitet, oživljavajući iluzije o Jugoslaviji i jugoslavenstvu.

Add a comment

Opširnije...

Kako umrijeti u Srbiji pa još jednom u Jasenovcu?

 Umrijeti u Srbiji pa onda još jednom u Jasenovcu fizički nije moguće, ali izvedivo je u virtualnoj stvarnosti ako se pojavi potreba za povećanjem broja žrtava na mrežnom jasenovačkom popisu što dosad nije bio rijedak slučaj. Kako se dvostruko umiranje točno postiže? Možda bi netko od čitatelja šaljivo mogao pomisliti da se radi o crnoj ili crvenoj magiji jer to sliči komunizmu, ali precizniji odgovor bi možda trebalo tražiti u pojmu masovne prijevare.

Add a comment

Opširnije...

Tko odbije pjevati ‘druže Plenki mi ti se kunemo’ leti iz stranke!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas glasno prijeti svima onima koji u horu ne pjevaju ‘druže Plenki mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo’! To svoje novo, nedemokratsko, lice Plenković je lagano počeo otkrivati prošloga tjedna kada je Zlatko Hasanbegović izjavio da mu je žao što Bruna Esih nije kandidatkinja HDZ-a, dodajući da je očito da HDZ sada nema boljeg kandidata od Prgometa.

Add a comment

Opširnije...

Džihadistička veza Londona, Haaga i Travnika

Image result for islam terror in euHaag, London, Bruxelles i BiH bili su prošle srijede tako simbolično povezani džihadizmom i posljedicama njegove zapadnjačke banalizacije. Bruxelles se sjećao prve obljetnice velikoga džihadističkog napada na glavni grad ujedinjene Europe, koji je otkrio ne samo sve sigurnosne slabosti europske prijestolnice već i sve slabosti europske politike guranja glave u pijesak.

Add a comment

Opširnije...

Bruna Esih: Apsolutno sam spremna na sve vrste podvala

Za priopćenje HKP, ali i pisanje Nacionala u kojem ju je politički tajnik udruge Božo Vukušić optužio da namjerava zlorabiti ime udruge za osobne političke probitke, Esih kaže kako je “apsolutno spremna na sve vrste podvala” pa je one neće poljuljati, a još manje zaustaviti u njezinom cilju i gradonačelničkoj kandidaturi

Add a comment

Opširnije...