Vlada: Udrugama civilnog društva dvostruko novca, onima koje pomažu socijalno ugroženima – manje!

Vlada je raspodijelila 407 milijuna kuna od igara na sreću namijenjenih financiranju projekata nevladinog sektora. Iz objavljene uredbe proizlazi da će, suprotno onom kako je radila prethodna Oreškovićeva Vlada, udio koji dobivaju udruge koje se bave ‘razvojem civilnog društva’ s lanjskih 6,88 posto porasti na 11,8 posto, odnosno na oko 48 milijuna kuna, spram 26 milijuna u 2016.

Add a comment

Opširnije...

Dok HAVC snima ‘posljednjeg Srbina u Hrvatskoj’, mi gledamo reality ‘Posljednji Hrvat u Hrvatskoj’

Hrvatski filmaši nakon Hribara poručuju da ne žele da im se politika petlja u filmove, što im politika nije nikad ni radila, na žalost, inače ti filmovi ne bi bili kakvi jesu, antipropaganda za Hrvatsku i po svojim umjetničkim dometima i po sadržaju, pa je stoga zapravo dobro da ih nitko vani ne gleda. Ali ako to žele, onda neka se maknu od državne blagajne!

Add a comment

Opširnije...

Jedinstveni jugoslavenski kulturni prostor pod zaštitom države

HAVC je svojom upravljačkom i „umjetničkom“ politikom pokazao da je još živ jedinstveni jugoslavenski kulturni prostor (JJKP). Ne samo HAVC. Već i Hrvatski sabor, koji je minutom šutnje odao počast Matvejeviću, jednom od ideologa JJKP-a. Iz iste su kace i oni koji dopuštaju Radi Šerbedžiji da, prema uzoru na druga Tita, godinama uživa u privilegiranoj kulturnoj okupaciji Brijuna. 

Add a comment

Opširnije...

Plenkovićeva vlada 'razvija civilno društvo'

11% onima koji pridonose razvoju civilnog društva od prihoda igara na sreću za 2017. godinu

Ostaje nam čekati da vidimo i tko nam to točno “razvija civilno ” društvo ne želimo biti zlobni pa pomisliti da osim već poznatih sisavaca proračuna Teršelićke i sličnih koja kuna može pasti i u udruge u kojima je možda i danas aktivan Plenković stariji …..

Add a comment

Opširnije...

Rafaelić gori i bezobrazniji od Hribara

Veli da ga ne zanima politika, a sve što kaže je politika - protuhrvatska

Stvari se s novim „Hribarom“ ne će promijeniti, kako i najavljuje Daniel Rafaelić u intervju JL-u 20. 2 2017. („Netko treba braniteljima objasniti da ovo više nije kinematografija 'Bitke na Neretvi“).

Add a comment

Opširnije...

Čudovišna inkluzivnost

Došavši na vlast, Plenković su i Stier obećali da će se njihova politika zasnivati na načelu inkluzivnosti. Iliti uključivosti. Sudeći po svemu dosada viđenomu, oni se tog načela drže. Uključuju čak i otvorene protivnike HDZ-a, a isključuju one koji bi tim protivnicima mogli zasmetati.

Add a comment

Opširnije...

Desnica je denuncirana još od Sanadera, Vladimir je nije volio

Image result for sanader šeksKoliko je Sanader pomogao HDZ-u, o tome bi se dalo raspravljati, budući da HDZ od Tuđmanove smrti nije uspio pobijediti na izborima, tek nakon izbora uz pomoć postizbornih kombinatorika koje su - nota bene – u Sanaderovo vrijeme uvijek isključivale tzv. desno krilo (2003. Sanader je mogao imati većinu samo s HSP-ovih osam zastupnika, a odlučio se za stranke lijevog centra i manjince, što je istovremeno označilo i nepovratno nestajanje pravaša sa scene).

Add a comment

Opširnije...

I Stajaći djelatni zdrug (Crna legija) - popis poginulih

 Related image

 

U Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu u fondu Ustaške vojnice, kutija 1, nalazi se dokument Izvješće o poginulim i umrlim od rana, pripadnicima oružanih snaga od uspostave Crne legije do danas, sačinjen od strane Općeg odjela Stožera I. ustaškog stajaćeg djelatnog zdruga, a koji je potpisao tadašnji zapovjednik pukovnik Delko Bogdanić.

Add a comment

Opširnije...

Peticiju “Zaustavimo financiranje vrijeđanja Hrvata i RH iz naših džepova!” u par dana potpisalo više od 11 000 građana!

 

Ukoliko se još uvijek niste potpisali, možete to odmah učiniti OVDJE

“Molimo Vas da ovu peticiju proslijedite svim svojim kontaktima jer se njihov – naš – novac izdvaja za financiranje vrijeđanja Hrvata i Republike Hrvatske – svaki mjesec 280.000 kuna! Dajmo svima priliku da se izjasne protiv takvog trošenja njihovog novca i nesnošljivosti!”, poručuje udruga U ime obitelji.

Add a comment

Opširnije...

Plenkovićeva vlada daje još više novaca za protuhrvatske djelatnosti

VLADA POVEĆALA FINANCIRANJE LIJEVOLIBERALIM NEVLADINIM UDRUGAMA!

Vlada je raspodijelila nešto više od 407 milijuna kuna od dijela prihoda od igara na sreću namijenjenih financiranju projekata nevladina sektora. Iz objavljene uredbe vidljiv je smjer upravo suprotan onom u kojem je išla prethodna Oreškovićeva Vlada pa je tako udio udruga koje se bave razvojem civilnog društva sa 6,88 posto, koji im je pripao u 2016., povećan na 11,8 posto.

Add a comment

Opširnije...

E, nama je puko film

 

Da ne duljim, revizija je utvrdila čak 33 "neusklađenosti sa zakonom", kako se lijepo tepa lopovluku i kriminalu u umjetničkim krugovima i čovjek bi svima koji podržavaju HAVC vjerovao da ih čujete da su zgroženi na te 33 "neusklađenosti". Ali, ni Navojec ni Brešan ni riječi o "neusklađenostima"

Add a comment

Opširnije...

Zašto jedna pravila vrijede za Frljića i Bajtu, a za druge ne

Kad se novinar Nikola Bajto ili režise Oliver Frljić izruguju našoj himni ili Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, onda je to za njih satira ili umjetnička sloboda, odnosno performans. Svatko tko se njima nađe na putu i usudi se ne prihvatiti te njihove „demokratske standarde“ odmah se proglašava fašistom, ustašom, nacionalistom, sirovim desničarom i sličnim epitetima. Naravno, oni su „antifašisti.“

Add a comment

Opširnije...

Ante Šprlje je Mostov Titanik

 

Mostov ministar pravosuđa Ante Šprlje trenutno je jedan od najodgovornijih za multiplikaciju kriminala u državi kao posljedica nečinjenja Ministarstva pravosuđa na brojne prijave protiv više visokopozicioniranih službenih osoba Državnog odvjetništva po kojima nije poduzeto apsolutno ništa kaka bi se prije svega otklonio i sankcionirao kriminal unutar pravosuđa koji je po mišljenju Šprlje samo djelomično korumpiran.

Add a comment

Opširnije...

Satiru nas Satirom...

Neki tamo sudac, pravi mudrac i znalac presudio je kako nije prekršen nikakav zakon  kad  su Novosti Srpske, ne Hrvatske nego srpske iako plaćene hrvatskim novcem pisale „satiru“ o Hrvatskoj Himni vrijeđajući joj svako slovo i svakog Hrvata.  

Add a comment

Opširnije...

‘Moj vođo, daj nam zapovijed i razbit ćemo Njemačku’

NJEMAČKA TV RAZOTKRILA STRAŠNU ISTINU O ČLANOVIMA TURSKE ORGANIZACIJE U NJEMAČKOJ

Njemačka televizija NDR u svojoj emisiji Panorama 3 objavila je inkriminirajuće Facebook napise u kojima članovi organizacije DITIB (Tursko-islamska organizacija za vjerska pitanja), koja je usko povezana s turskom državom, govore protiv demokracije, a u nekim slučajevima i pozivaju na ‘razbijanje’ Njemačke.

Add a comment

Opširnije...