‘Hrvatski neofašizam’ – Najozbiljnija prijetnja nacionalnoj sigurnosti

Hrvatski neofašisti pozivaju da se okrenemo budućnosti, umjesto što prebrojavamo pletenice živozazidanih djevojaka u Hudoj jami. Istodobno, ne vide kako ćemo naprijed bez hitnog uklanjanja spomen-ploča poginulim pripadnicima HOS-a koji su se borili protiv fašizma crvene zvijezde petokrake i kokarde te Brozovih sinovaca: Šljivančanina, Radića, Mladića….

Add a comment

Opširnije...

HAVC-ovo izdašno financiranje: Pola milijuna kuna za pet dana sinoć otvorenog Motovunskog festivala

Podsjetimo, o najboljem filmu odlučivat će odabrani žiri – aktivistica i umjetnica, bivša članica skupine Pussy Riot, Maša Aljehina, spisateljica Rumena Bužarovska, filmska producentica Anna María Karlsdottir, bivši ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) i filmski redatelj Hrvoje Hribar i kazališni redatelj Oliver Frljić.

Add a comment

Opširnije...

Kraj mentalnih komunista

Znači li povratak Zorana Milanovića na političku scenu odumiranje SDP-a?

Europska ljevica napustila je ideju 'trećeg puta' i jakih nacionalnih socijaldemokracija i okrenula se populističkom ljevičarenju kao što to sada radi i Bernardićev SDP

Add a comment

Opširnije...

Dokument OZNA-e mijenja povijest: “Pobiti svećenike, seljake, trgovce, bogataše …’

“Čim bude dan signal za uzbunu, u akciju moraju stupiti sve UHZ.  Dužnost zapovjednika je da angažiraju sve svoje članove. Svi moraju imati spremno oružje.  (U nedostatku vatrenog oružja može se upotrijebiti drugo kao što su noževi, sjekire, krampovi, čekići i slično)

Napad na stanove onih koji će biti likvidirani mora biti brz, odlučan i temeljit. Svatko predomišljanje i oklijevanje shvatit će se kao izdaja …

Add a comment

Opširnije...

Stop veličanju crvenog i četničkog fašizma u Srbu

Građanska inicijativa Ivo Pilar od nadležnih državnih tijela zahtijeva utvrđivanje odgovornosti predsjednika srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i predsjednika saveza antifašista Hrvatske Franje Habulina, zbog skupa u Srbu kojim se najgrublje falsificiraju povijesne činjenice te vrijeđa dostojanstvo Hrvatske i stvarnih antifašista.

Add a comment

Opširnije...

HSP traži očitovanje Plenkovića u vezi četničkih derneka u Srbu

„Dan ustanka naroda“, odnosno ratnih zločina nad hrvatskim narodom u bivšoj Jugoslaviji bio je nametnut kao državni praznik. Istraživanje komunističkih zločina u tom razdoblju nije bilo dozvoljeno, a hrvatska povijest kontaminirala se partijskom ideologijom. Već punih 27 godina Hrvatska, uz Sloveniju jedina bivša komunistička država koja je ujedno i članica EU, čeka na donošenje Zakona o lustraciji.

Add a comment

Opširnije...

Zorica Vuković/Daran Bašić: Partneri Vlade Andreja Plenkovića “koji pridonose razvoju civilnog društva ”

1 . dio – „Mladi u EU” i ” Mreža mladih “

Još u predizbornoj kampanji Andrej Plenković je isticao važnost “onih koji pridonose razvoju civilnoga društva” Nakon što je postao predsjednik vlade Plenković nije ostao na pohvalama samo. U siječnju mjesecu 2017 na jednoj od “letećih sjednica “ vlade u Sisku je, između ostalog, donesena Uredba o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.

Add a comment

Opširnije...

Novopovijesna povezanost Beograda i Ljubljane na račun Hrvata

U međuvremenu, premda zabavljena spomenutim dalekosežnim planovima, Srbija je osjetila da može kratkoročno daviti Hrvatsku svojatanjem Vukovarske i Šarengradske  ade, čime se ostvaruje (u ovoj rubirici često spominjana) novopovijesna povezanost Beograda i Ljubljane na račun Hrvata, s tim da se u igru ubacilo i Sarajevo koje ima nove dileme oko Pelješkoga mosta i navodnoga sprječavanje Bosne da izađe na otvoreno more sve do Gibraltara. 

Add a comment

Opširnije...

HRVATI, budimo to što jesmo!

Briselske sluge nas sutra mogu prodati u bijelo roblje ili uvesti u neki novi neželjeni savez država i naroda ali i ta će priča biti kratkog vijeka, ako ustrajemo i sačuvamo hrvatski kulturni identitet. Nisu nas mogli vojno pobijediti i zato nas sada žele promijeniti, jer tek kada nas promijene, moći će i da nas pobijede.

Add a comment

Opširnije...

Evo što Obuljen financira vašim novcem

Bivša članica skupine Pussy Riot, Oliver Frljić i Hrvoje Hribar u žiriju Mirkovićevog Motovunskog filmskog festivala

Ovogodišnji Motovun Film Festival će u svom žiriju imati bivšu članicu skupine Pussy Riot – Mashu Alekhina poznatu feminističku aktivisticu i umjetnicu koja je odslužila dvije godine zatvora zbog huliganizma motiviranog vjerskom mržnjom u Rusiji.... H

Add a comment

Opširnije...

Požari znače rat protiv Hrvatske!

Plenković je iz HDZ-a uklonio gotovo sve što je mislilo domoljubno, govorim o politici koju vodi, ali imate ovih tridesetak posto, koje je čvrsto biračko tijelo,  on je doveden, upravo, da kontrolira to biračko tijelo.

Add a comment

Opširnije...