Nikola Kajkić: ‘Gledam danas ministra na TV-u, ne mogu vjerovati koliko lažu’

Pin It

Jedno morate znati, ja Vase neznanje, nerad i nered nisam i nikada necu prikrivati, gradjani ove zemlje, posebo obitelji žrtava zločina, moraju i stoga će, vjerujte mi, uskoro doznati sve!”, napisao je Kajkić na Faceboku

Nikola Kajkić, nedavno smijenjeni glavni policijski istražitelj za Ovčaru, reagirao je na izjave ministra MUP-a Davora Božinovića na N1 televiziji.

Božinović je komentirao najavljeni prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru kazavši da je “ovo vodstvo policije od prvog dana došlo do zaključka da ne može biti zadovoljno rezultatima i dinamikom kojom se provode istraživanja ratnih zločina te da je zbog toga osnovana Radna skupina za istraživanje ratnih zločina na području Vukovara i Ovčare”.

Ministar je ponovio da su, zahvaljujući spomenutoj Radnoj skupini, u šest mjeseci podignute su dvije kaznene prijave za ratne zločine na području Ovčare

“Bile su osnivane radne skupine za istraživanje zločina u Ahmićima, Borova sela, Medačkog džepa, Varivoda… ali nikad za Ovčaru. Ovo vodstvo policije osnovalo je prvu radnu skupinu upravo da bi se intenzivirala istraživanja i napravila analiza onog što je dosad poduzeto. U ovih nekih šest mjeseci otkad skupina postoji podignute su dvije kaznene prijave zbog Ovčare”, rekao je ministar.

Na njegovu izjavu reagirao je Kajkić :

“Gledam i slusam danas izjavu Bozinovica na N1, i ne mogu vjerovati koliko lazu!!!

pa Vas stoga pitam Božinoviću-Milina daj se vise dogovorite da li ste me maknuli iz radne skupine ili sam otisao sam, “kako ste danas rekli”…..(morala bi postojati nekakva vasa pisana odluka o tome?????), vi bi malo ovako, pa malo onako, kako Vam to ovisno o situacijama i vremenu dogadjanja odgovara….

Jedno morate znati, ja Vase neznanje, nerad i nered nisam i nikada necu prikrivati, gradjani ove zemlje, posebo obitelji žrtava zločina, moraju i stoga će, vjerujte mi, uskoro doznati sve!”, napisao je Kajkić na Faceboku.

Nikola Kajkić u srpnju je suspendiran zbog sumnje da je krivotvorio zapisnik o saslušanju svjedoka tijekom istrage zločina na Ovčari.

Josip Ćelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, u ponedjeljak je najavio skori završetak istrage protiv policajca Nikole Kajkića za kojeg je kazao da je “udaljen iz službe zbog sumnje u tešku povredu službene dužnosti, odnosno lažiranja istrage i dokumenata o ratnim zločinima u Vukovaru.”

G. Matković/maxportal