Zadnji komentari

Skupina migranata optužena za otmicu u Sloveniji: Kažnjeni zatvorom i izgonom iz države

Pin It

Ilegalnim migrantima, koji su početkom svibnja ove godine oteli 79-godišnjeg Slovenca i njegov automobil kako bi došli do Italije, sud u Novom Mestu izrekao je u ponedjeljak zatvorske kazne nakon što su priznali svoj čin.

18-godišnjem Alžircu i 25-godišnjem Marokancu sud je izrekao po godinu i devet mjeseci zatvora, te izgon iz države u trajanju od pet godina nakon odsluženja kazne.

Postupak protiv trećeg otmičara, alžirskog državljanina, vodi se odvojeno dok se ne utvrdi njegova dob, odlučio je sud. Godina rođenja koju je naveo pred sudom i ona koju je dao u zahtjevu za azilom ne poklapaju se. On sada tvrdi da je maloljetan.

Početkom svibnja skupina migranata napala je 79-godišnjaka koji je radio u vinogradu. Svezali su ga i stavili u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacili u šumi 180 kilometara od Sežane, na drugom kraju države, te pobjegli u Italiju.

Talijanska policija ih je ubrzo vratila slovenskim vlastima, te su od tada u pritvoru. Optuženi su za ilegalan ulazak u državu, otmicu, pljačku i krađu motornog vozila.

Na suđenju su se ispričali za svoje postupke opravdavajući ih teškim psihičkim stanjem u kojemu su se našli tijekom dugačkog puta prema zapadnoj Europi.

Izvor: narod.hr