Zadnji komentari

U Njemačkoj od 2016. spriječeno sedam terorističkih napada

Pin It

Image result for terrorism deutschland

On je napomenuo da je od 2016. spriječeno „sedam pokušaja terorističkih napada“ ne ulazeći u detalje. On je istodobno ukazao na porast broja potencijalno opasnih islamista u Njemačkoj

Njemačke vlasti su, od napada na božićni sajam u Berlinu 2016., spriječile sedam terorističkih napada, rekao je predsjednik Saveznog ureda za borbu protiv kriminala (BKA) Holger Muench u razgovoru za dnevnik Rheinische Post od srijede.

„Napad poput onoga na božićni sajam u Berlinu više nije moguć”, rekao je Muench. On je potvrdio kako su tada postojale „slabe točke“ koje se prije svega odnose na rad pravosudnih organa u Njemačkoj.

„Počinitelj Anis Amri se nalazio pod prismotrom vlasti koje su do trenutka napada trebala djelovati, a nisu. Danas je tako nešto isključeno“, rekao je Muench povezujući to s boljom povezanošću institucija kako na saveznoj razini, tako i na razini saveznih pokrajina.

On je napomenuo da je od 2016. spriječeno „sedam pokušaja terorističkih napada“ ne ulazeći u detalje. On je istodobno ukazao na porast broja potencijalno opasnih islamista u Njemačkoj.

„Broj potencijalno opasnih islamista se od 2013. upeterostručio te sada iznosi oko 680 », rekao je Muench.

Čelnik saveznog ureda za borbu protiv kriminala istodobno je najavio i pojačanu borbu protiv terorizma neonacističke desnice, za što je već odobreno povećanje broja osoblja u BKA.

„Nakon napada na sinagogu u Halleu i ubojstva političara Luebkea moramo pojačati borbu i na tom političkom spektru“, zaključio je predsjednik BKA. 

kamenjar.com