Zadnji komentari

To su ta migrantska 'djeca' koju trebamo prihvatiti

Pin It

Rapefugees not welcome' race-hate stickers plastered on lamp-posts ...

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu. Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju

Migrant silovao maloljetnu štićenicu doma u Velikoj Gorici

Maloljetni strani državljanin (16), ispitan je pred sucem za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, jer ga se sumnjiči za silovanje.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu. Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju, javlja Večernji list.

Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, početkom ožujka premijer Andrej Plenković potvrdio je da je Hrvatska spremna za prihvat dijela maloljetnih migranta iz migrantskih kampova u Grčkoj.

“Ne vidim da bi itko razuman mogao biti protiv toga da i mi pomognemo određenom broju djece koja žive u bitno drukčijim uvjetima nego što žive naša djeca”, rekao je tada Plenković novinarima.

Izvor: narod.hr/Večernji list