Zadnji komentari

Balerina koju su migranti napali usred Sarajeva: ‘Toliko su me tukli da me još uvijek bole rebra, policija je nemoćna’

Pin It

Sarajka Iman Fagin (24) dugo će pamtiti 8. lipnja, kada su je u blizini Tržnog centra „Robot“ u sarajevskom naselju Dolac-Malta napala trojica migranata.Prema njenim riječima, brutalni napad se odigrao usred dana – oko 13:30 sati. Napadači su joj podmuklo prišli iza leđa i odmah počeli udarati.

Taksist zaustavio vozilo

– Prvo sam pomislila da mi je ruksak zapeo za granu, ali kada sam se okrenula shvatila sam da se radi o napadu. Udarali su me i rukama i nogama, i sve je kratko trajalo, ali meni se učinilo kao vječnost. Toliko su me tukli da sam povraćala – priča u jednom dahu Fagin, prenosi Avaz.

Daleko teže posljedice spriječio je jedan taksist, koji je zaustavio vozilo i istrčao. Migranti su se razbježali, ali su uspjeli uzeti novčanik s dokumentima.

– U tom metežu, ne mogu se sjetiti koji je bio taksi, da se čovjeku zahvalim. Pozvala sam policiju, potom je stigla i Hitna pomoć, nakon čega sam otišla u Opću bolnicu. Slikali su mi rebra, koja me i danas, dva tjedna nakon napada, bole. Završila sam s terapijom injekcija. Trebam ići i na slikanje abdomena, kako bi utvrdili da li imam neke unutrašnje ozljede – govori Fagin.

Slučaj prijavila policiji

Ova Sarajka, inače, balerina, odlučila je izaći u javnost sa pričom, kako bi građani shvatili što se događa na ulicama bosanskohercegovačke prijestolnice.

– Slučaj sam prijavila u Policijskoj stanici Novo Sarajevo. Policajci su nemoćni. Sve i da pronađu napadače, mogu ih zadržati do 24 sata, jer su strani državljani, a papiri koje imaju često su falsificirani – kaže Fagin i na kraju dodaje:

– Možda bih sve razumjela da sam bila drska, da sam ih provocirala. Ali, ovako, iza leđa prići i tući djevojku, nije u redu – zaključila je Fagin.

Izvor: narod.hr/avaz.ba