Zadnji komentari

Tako se to radi

Pin It

Immigration panic: how the west fell for manufactured rage | Immigration  and asylum | The Guardian

Mađarska granična policija pucala na kamion s migrantima

Mađarska policija u četvrtak je pucala na kamion koji je prevozio oko 30 osoba za koje se smatra da su ilegalni migranti, nakon što je kamion bez zaustavljanja prošao kroz granični prijelaz s Austrijom, rekla je policija.

Pokrajinska policija Gyor-Moson-Sopron rekla je da su policijske patrole u pograničnom selu Harka uočile kamion koji se brzo približavao prijelazu.

Policajac je stao ispred kamiona signalizirajući da se zaustavi za pregled. No on je umjesto toga ubrzao, zbog čega je policajac bio primoran skloniti se s puta, dok je njegov kolega ispalio metke kako bi prisilio vozilo na promjenu smjera, rekla je policija u priopćenju na svojoj stranici u četvrtak.

Kamion mađarskih tablica prešao je preko granice i zatim se zaustavio. Austrijska policija pritvorila je egipatskog vozača i oko 30 putnika nepoznate nacionalnosti u stražnjem dijelu kamiona, rekla je mađarska policija.

Prema policijskim podacima, mađarske vlasti tjedno su odbijale oko 2000-2500 migranata na južnoj granici zemlje sa Srbijom i Rumunjskoj u posljednjim tjednima 2021. godine. Mađarska je 2015. godine postavila ogradu uzduž granice sa Srbijom da spriječi ulazak migranata.

kamenjar.com