Zadnji komentari

Dramatična poruka s Jazovke odaslana ekipi u Sisku

Pin It

Mons. Košić: Moramo se moliti, da se istina sazna, da bismo došli što bliže  pomirenju i jedinstvu | Laudato

Zanimljivo mi je bilo slušati jednog nadripovjesničara koji je prije par dana lijepim riječima govorio o partizanskim zločinima. Rekao je da se te zatvorenike moralo ukloniti dok je za zločine vojske NDH govorio da je to bilo klanje", nastavio je Košić. 

Hrvatski obredni zdrug Jazovka i ove godine organizirao je hodočašće na Jazovku.

Misu je predvodio sisački biskup Vlado Košić. "Nalazimo se kao poštovatelji žrtava koji su ovdje u Jazovki nasilno završili svoje živote. Da stvar bude zanimljivija, danas se u mom Sisku slave upravo ti partizani koji su ovdje počinili masovne zločine čije žrtve mi oplakujemo", rekao je biskup u propovijedi. 

Postavio je i jasno pitanje. "Nije li shizofreno društvo koje se u isto vrijeme klanja zločincima i u isto vrijeme oplakuje njihove žrtve? Zanimljivo mi je bilo slušati jednog nadripovjesničara koji je prije par dana lijepim riječima govorio o partizanskim zločinima. Rekao je da se te zatvorenike moralo ukloniti dok je za zločine vojske NDH govorio da je to bilo klanje", nastavio je Košić. 

Ekshumirano 814 ljudi

Upitao se zašto se uvijek forsira podjela i ne prihvaća da je svaki zločin zločin. Dodao je da je masovna grobnica Jazovka nalik zdencu, duboka 34 metra, a u njenom dnu se nalazi izdužen dio dugačak oko 15 metara. Podsjetio je na 2020.

"Te godine su jame ekshumirani ostaci 814 žrtava koje su ubili partizani nakon zauzimanja Krašića u siječnju '43. te vojnici JNA u svibnju i lipnju '45. godine. Žrtve su bili uglavnom ranjenici, medicinsko osoblje i časne sestre koje su pripadnici JNA prisilno odveli iz zagrebačkih bolnica", dodao je biskup.

direktno.hr