Zadnji komentari

Urušavanje komunističkih mitova (Mit o Jasenovcu)

Pin It

Neposredno nakon II Svjetskog rata komunistički ideolozi fabricirali su čitav niz ideoloških mitova kako bi učvrstiti svoj totalitarni režim. Stotinama puta ispričani mitovi ispirali su mozak puka stvarajući sliku idealnog društva  s pravednicima na čelu.  Stotine miliona dinara potrošene su na filmove, knjige, kako“ povijesne“ tako i školske, sletove i druge manifestacije koje su služile totalnom ispiranju mozga.

Istovremeno su pendrek i uze urazumljivale svakog tko je znao istinu pa se nije mogao složiti s ponuđenim mitovima. Što nisu uspjeli riješiti pendrek ili uze riješili su metci UDB-inih egzekutora.

Jedan od tih mitova, a nama sigurno najpoznatiji je mit o Jasenovcu. Uvijek kad osjećaju kako im se uzdrmala vlast započinjali su priču o Jasenovcu kako bi na taj način okrivili Hrvate  i nametali mu odgovornost za nešto što nisu učinili.

A što je prava istina i može li se saznati. Već čitav niz godina tom mitu suprotstavlja se Društvo za istraživanje trostrukog logora u Jasenovcu donoseći u knjigama dokumente o onome što se tamo zbivalo. To je dakako strašno razljutilo protagoniste ideološke povijesti pa su tako odgovorili no jedino uvredama na račun gospođe Matković, gospode Vukića, Razuma i Pilića, a radi nemogućnosti  da im odgovore argumentirano. Njihova istraživanja uzdrmala su konstruiranu priču oko Jasenovca i počela tupiti oštricu njihovog krunskog oružja kojim su Hrvate proglašavali genocidnima.

Točka na i su sasvim sigurno dokumentarni film i knjiga MIT O JASENOVCU  čiji je autor gospodin Roman Leljak, istraživač i publicist. Osnovu za ovaj dokumentarni film i knjigu čini oko 400 dokumenata koji u potpunosti razjašnjavaju događanja u Radnom logoru Jasenovac.  Ova istina ne samo da je nepovratno uzdrmala komunističku priču o Jasenovcu već je razotkrila strašne zločine koje su počinili četnici i partizani kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini te Srbiji. 

Dođite svakako na projekciju filma i predstavljanje knjige MIT O JASENOVCU koji će se održati:

22. studenoga 2018. u 20,00 sati u velikoj sali Bazilike Srca Isusova, Palmotićeva 33 u Zagrebu. 

Na predstavljanju možete po povoljnoj cijeni kupiti DVD i knjigu. Povedite i svoje prijatelje. Rado Vas očekujemo.

ORGANIZATORI:

HRVATSKI KLUB I DRUŠTVO HUDA JAMA ZAGREB