Zadnji komentari

Održana Skupština Hrvatskog saveza akcionog streljaštva, na kojoj je u Savez primljen još jedan novoosnovani klub praktičnog streljaštva

Pin It

U petak, 17. svibnja 2019. u Rovinju-Rovigno, održana je Skupština Hrvatskog saveza akcionog streljaštva, na kojoj je u Savez primljen još jedan novoosnovani klub praktičnog streljaštva, SCOPUM Buje-Buie. Time se broj klubova u Savezu povećao na jedanaest.

Na Skupštini je predsjednik Saveza podnio izvješće o radu u vremenu od 14. prosinca 2018. (datum održavanja prethodne Skupštine) do danas.

U tom razdoblju održan je sigurnosni ispit IASC-a, tečaj pravilnog rukovanja sačmaricom i Steel Challenge natjecanje u Rijeci, a klubovi, članovi Saveza, učestvovali su na više domaćih i međunarodnih natjecanja uz postignute izvrsne rezultate.

Po planu donesenom na prethodnoj Skupštini, u tekućoj godini održat će se još i tečaj pravilne uporabe poluautomatske puške, tečaj za suce IASC, organizirat će se natjecanje Steel Challenge za sačmarice i po potrebi sigurnosni ispiti i tečaj pravilnog rukovanja sačmaricom.

Važno je napomenuti da se sve češće organiziraju natjecanja u gađanju i tečajevi pravilne uporabe vatrenog oružja, te da se osnivaju novi klubovi, što znači da se ovaj atraktivni šport sve više širi i pridobiva nove poklonike i članove.

U nedjelju, 19.svibnja 2019. UPS SCOPUM održala je svoj prvi trening u gađanju puškom sačmaricom na strelištu SK GUSAR Novigrad, a pridružili su im se i članovi SK BUJŠTINA iz Umaga-Umago te članovi HOPLOLOŠKOG DRUŠTVA PULA. Unatoč kiši, trening je odrađen, a nakon treninga uslijedila je i zakuska.

Predsjednik

Edgar Franjul