Zadnji komentari

Lažne konstrukcije 'najpoznatijeg političkog analitičara u Hrvatskoj'

Pin It

 DRAGOVOLJAC - Tko je Žarko Puhovski?!

Analitičar Žarko Puhovski komentirao je komemoraciju zločina u Gruborima. „Stalno ponavljaju istu priču; u Srbiji je to bio dio politike (zločin), kod nas izolirani incident. Neki političari poput Krišto, uvode u igru neke čudne priče s Benešovim dekretima, da se mora početi s prvim odgovornim, od Miloševića, što je naravno istina.

Ali, razmislite da netko u Njemačkoj danas kaže da je za masovna silovanja kad je ulazila Crvena Armija, odgovoran samo Hitler, ali ne i Staljin, njegovi oficiri, njegovi podoficiri. Bio bi to moralni idiotizam, to se odnosi i na Krišto“, objašnjava Puhovski. Dodaje kako je tvrdnja saborske zastupnice Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto da se ne zna tko je u vrijeme zločina bio u Gruborima netočna. Tamo je bila postrojba Unprofora, koja je bilježila registracije automobila koji su ulazili u Grubore, tako da se zna tko je tamo bio“. Demantirao je i tezu „Da nijedan zločin u ratu nije počinjen u ime Republike Hrvatske“. Podsjetivši da su osuđeni za ubojstvo obitelji Zec naknadno oslobođeni isključivo zbog tehničkih razloga, proceduralne pogrješke u sudskom postupku. „A kasnije su od države dobili kolajne. Nje istina da zločini nisu podržavljeni. To se činilo, ali sada je ovaj događaj u Gruborima naznaka razvoda države od zločina, i zato je taj događaj važan“, kaže Puhovski.

Kao po običaju, prozirna politička konstrukcija i kleveta Hrvatske i Hrvata. Koja dovoljno govori sama za sebe. Kao prvo i najvažnije, politički analitičar Žarko Puhovski preskače oštricu Karolinine kritike komemoracije u Gruborima. A to je, da je Karolina Vidović Krišto rekla kako je tako radio Hitler u Češkoj. Kao Srbi u Gruborima. Tako gospodin Puhovski slaže političku analizu bez jedne polovice. Pa kaže kako Karolina Vidović Krišto ne poznaje činjenice. Koje govore da je tamo bila postrojba Unprofora koja je bilježila registracije automobila koji su ulazili u Grubore. Očito, Puhovski bi morao znati da mnogi Hrvati govore (pišu) kako su mnogi pripadnici engleskog Unprofora sinovi četnika koje je Engleska primila 1945. Uostalom, komu je Unprofor dao svoj materijal? Očito, ova analiza „najpoznatijeg političkog analitičara u Hrvatskoj“, kada on kaže da Unprofor zna tko je počinitelj zločina u Gruborima, ide u korist Karoline Vidović Krišto koja zločin u Gruborima uspoređuje sa Hitlerovom politikom prema Češkoj.

Nije problem što pobjednik piše povijest. Problem je što ovakvi pišu povijest. Vidite, kada politički analitičar kaže: „Stalno ponavljaju istu priču; U Srbiji je to bio dio politike (zločin), kod nas izoliran incident“. Pa kad u nastavku kaže kako je ubojstvo obitelji Zec hrvatski ratni zločin. Politički analitičar negira opkoljavanje, pa bombardiranje Zadra i Sarajeva. Prije toga, odlazak Srba iz tih gradova. Politički analitičar negira sarajevski tunel i sarajevsku tržnicu. A ubojstvo obitelji ulazi u povijest, kao Hrvatski državni ratni zločin! Po Feralu, a današnjim Novostima!

Jure Vukić, Tribanj/hrvatski-fokus.hr