Zadnji komentari

Predstava „Bio sam tamo“ Pere Eranovića u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu

Pin It

Gradska knjižnica Kaštela u utorak 27. veljače u 19.30 sati u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu svojim članovima i korisnicima netom nakon premijerne izvedbe u Splitu poklanja predstavu „Bio sam tamo“ u izvedbi i režiji Pere Eranovića, u produkciji Kazališta „Ritam igre“.

Predstava „Bio sam tamo“ je epohalna priča Velikog petka ispričana ustima rimskog centuriona koji je zapovijedao Kristovom egzekucijom i koji je na kocki dobio Njegovu tuniku, a nastala je prema motivima romana „Tunika“ Lloyda C. Douglasa. 

O predstavi „Bio sam tamo“

- Riječ je o potresnom svjedočanstvu rimskog centuriona Marcela Galija koji po dolasku u Galileju dobiva svoj prvi zadatak: organizirati smaknuće „mjesnog revolucionara“ poznatog po brojnim čudesima, a čiju tuniku osvaja na kocki. Marcel svoju priču gradi na promjenama koje u njemu izaziva Galilejčeva krvava tunika. On kao ateist odbija pridodavati ikakva nadnaravna svojstva komadu tkanine, ali uranjajući sve dublje u priču Velikoga petka, shvaća da u sobi nije sam.

Kroz ispovijest o političkim spletkama, izdaji te utjecaju krvožedne rulje, Marcel Galije provodi publiku kroz mučne scene suđenja, kažnjavanja i smrti kao možebitnog klimaksa. Publika tako postaje zbor prikaza koje s njim živopisno dijele traumu toga događaja, ne sluteći u tome svoju pravu ulogu. 

Ulaz je slobodan.