Zadnji komentari

Bujica tim poziva sve Hrvatice i Hrvate da na Kamenitim vratima zapale svijeću i pomole se za Grozdanu Budak i sve žrtve komunističkih zločina ’45. godine!

Pin It

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

SRIJEDA 08. SVIBNJA 2024. U ZAGREBU

U srijedu 08. svibnja, u organizaciji Hrvatskog žrtvoslovnog društva, u zagrebačkom Maksimiru služit će se Sveta misa zadušnica za sve žrtve jugo-komunističkog terora iz svibnja 1945. godine.

Liturgijski spomen predvodit će pomoćni biskup zagrebački – mons. Ivan Šaško, a Zagrepčanke i Zagrepčani će tijekom cijeloga dana kod Majke Božje od Kamenitih vrata paliti svijeće i moliti se za Grozdanu Budak, hrvatsku heroinu i mučenicu, koju su svirepo ubili Titovi partizani. Nedužna mlada djevojka, koju su monstrumi “oslobodili” života sa samo 21 godinom, postala je simbol stradanja svih naših ljudi nakon ulaska jugovojske u hrvatski glavni grad 08. svibnja ’45.

Sve oni koji ne mogu doći na Kamenita vrata, molimo neka u znak sjećanja na stradanje Grozdane Budak i Hrvatskog naroda tijekom krvavog poslijeratnog svibnja – na prozorima i balkonima svojih domova u Zagrebu upale lampione, baš kao što to činimo 18. studenog svake godine - u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje!