Zadnji komentari

Pelosi se sramoti po Twitteru oko Trumpa, ubrzo joj stigao odgovor: Pa to i srednjoškolci znaju

Pin It

pelosi

Bivša predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američki Država Nancy Pelosi iz redova Demokrata nakon podizanja optužnice protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa komentirala je na Twitteru kako Trump na suđenju mora dokazati nevinost. Ova je izjava naišla na mnoge osude s obzirom na to da je suprotstavljena vladavini prava u SAD-u.

Naime, na tužiteljstvu je da dokaže nečiju krivicu, a optužena osoba je nevina dok se ne dokaže suprotno.

Zastupnica Nancy Pelosi objavila je na Twitteru: “Velika porota postupila je prema činjenicama i zakonu. Nitko nije iznad zakona i svatko ima pravo na suđenje da dokaže nevinost. Nadamo se da će bivši predsjednik mirno poštovati sustav koji mu to pravo daje.”

Fox news ističe da je glavno načelo pravosudnog sustava u Sjedinjenim Američkim Državama da se svaka osoba optužena za zločin smatra nevinom dok se na sudu ne dokaže njezina krivnja. Pretpostavka nevinosti dok se ne dokaže krivnja znači da je teret dokazivanja uvijek na tužiteljstvu.

Korisnici Twittera ukazali su na pogrešnu pretpostavku Nancy Pelosi te je njezina objava dobila opasku. ”Gospođa Pelosi pogrešno kaže da Trump svoju nevinost može dokazati na suđenju. Zakon u SAD-u pretpostavlja nevinost optuženika i tužiteljstvo mora dokazati krivnju”, stoji u napomeni ispod njezine objave.

Bivši gradonačelnik New Yorka i bivši Trumpov osobni odvjetnik Rudy Giuliani odgovorio je napisavši: “Pogrešno. Tako očito pogrešno. Većina srednjoškolaca to zna – barem su znali, kad su se u školama poštovali građanski odgoj i Ustav. Vi ste nevini dok se ne dokaže krivnja.”

“Posljednji put kad su Amerikanci morali ‘dokazivati ​​svoju nevinost’, nama su upravljali Britanci”, tvitao je komičar Tim Young.

Voditelj Fox Newsa Mark Levin oštro se obrušio na bivšu predsjednicu Zastupničkog doma, nazvavši je “staljinističkom Pelosi”.

Zastupnica Floride Kat Cammack napisala je: “Čudno, mislila sam da je standard ‘nevin dok se ne dokaže krivnja’.” Dobro došli u izopačenu Ameriku Bidena i Pelosi…”

narod.hr