Zadnji komentari

Trump: ‘Naš pravosudni sustav postao je nezakonit, koriste ga da bi dobili izbore’

Pin It

Trump indictment: A simple guide to what it means - BBC News

Nakon što se bivši predsjednik Donald Trump izjasnio nevinim po 34 točke optužnice za lažiranje poslovne dokumentacije u vezi s navodnim isplatama tajnog novca “pornozvijezdi” Stormy Daniels, obratio se okupljenim pristašama i rekao da je slučaj državnog tužitelja Alvina Bragga “pokrenut samo kako bi ometao nadolazeće izbore 2024. i da bi ga trebalo odmah odbaciti”.

“Naši su izbori bili poput onih u zemljama trećeg svijeta”, rekao je Trump nakon što je spomenuo da je prijenosno računalo Huntera Bidena odbačeno kao “ruska dezinformacija” tijekom izbornog ciklusa 2020. godine.

A sada, ovo masovno miješanje u izbore do sada neviđenih razmjera u našoj zemlji. Počevši od radikalne ljevice, tužitelja Alvina Bragga iz New Yorka kojeg je podržao George Soros. Ovo je tip koji vodi kampanju. Želi dobiti predsjednika Trumpa pod svaku cijenu, i to prije nego što je išta saznao o meni. Nije znao ništa o meni. Vodio je kampanju.

“Naš pravosudni sustav postao je nezakonit. Sada ga koriste… da bi dobili izbore… Promatraju me kroz čin špijunaže. Kako to zvuči?”, upitao je Trump.

“Ovaj lažni slučaj pokrenut je samo kako bi se ometali predstojeći izbori 2024. I treba od njega odmah odustati”, rekao je Trump.

“Kriminalac je tužitelj”

“Kriminalac je tužitelj jer je nezakonito odao goleme količine informacija porote zbog čega bi trebao biti kazneno gonjen ili bi, u najmanju ruku, trebao dati ostavku”, dodao je Trump.

“Dotle smo došli kao nacija. Tko bi rekao”, naveo je Trump. “Ne mogu nas pobijediti na izborima, pa nas pokušavaju pobijediti kroz zakon. To je zemlja u kojoj živimo.”

“Trenutno je SAD u kaosu. Naše gospodarstvo je u kolapsu, inflacija je izmakla kontroli, Rusija se pridružila Kini”, nastavio je bivši predsjednik. “Naša valuta pada i uskoro više neće biti svjetski standard, što će biti naš najveći poraz, iskreno, u 200 godina.”

“Nevjerojatno, sada smo nacija koja propada”, izjavio je Trump. “Mi smo nacija u propadanju, a sada se ovi radikalni lijevi luđaci žele umiješati u naše izbore koristeći se silom. Ne možemo dopustiti da se to dogodi.”

“Uz sve rečeno i uz vrlo tamni oblak nad našom voljenom zemljom, ne sumnjam da ćemo Ameriku ponovno učiniti velikom”, ustvrdio je Trump.

narod.hr