Zadnji komentari

Ilčić: „Pravobraniteljici su djeca manje važna od LGBT lobija i zato ni dana više ne bi smjela biti na toj funkciji“

Pin It

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić smatra da je nedavni dopis koji mu je uputila pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević jasan primjer licemjerja i dvostrukih kriterija u njezinom radu.

Ilčić svakako podržava podizanje standarda zaštite djece od seksualnog zlostavljanja za što se  Helenca Pirnat Dragičević načelno zalaže u apelu koji je uputila vezano uz usvajanje nove uredbe na razini EU-a, no istovremeno dovodi u pitanje vjerodostojnost pravobraniteljice s obzirom da ona brani i podržava izlaganje djece lascivnim scenama i seksualnim sadržajima u sklopu tzv. Parade ponosa.

Hrvatski zastupnik u EP-u zaključuje da je zaštita djece od seksualnog zlostavljanja jako težak zadatak s obzirom da je to grozno zlostavljanje globalno veliki biznis kojem se  mogu učinkovito suprotstaviti samo osobe kojima su na prvom mjestu uvijek djeca, a ne raznorazni lobiji.

- Od ove pravobraniteljice ne možemo očekivati nikakve rezultate u borbi protiv seksualnog iskorištavanja djece jednostavno zato što nije dovoljno hrabra. Kad treba birati između djece i LGBT lobija, djeca su joj manje važna. Ako se radi dobrobiti djece nema snage suprotstaviti LGBT lobiju, kako će se suprotstaviti međunarodnim krijumčarima djece? Naravno da nam je svima cilj podići standarde zaštite djece od seksualnog zlostavljanja, ali pravobraniteljica je već pokazala da ona nema kredibilitet u predvođenju te borbe u Hrvatskoj. Ona smatra da je seksualizacija djece u sklopu političke borbe LGBT zajednice sasvim u redu, što je samo po sebi skandal zbog kojeg ne bi smjela više niti dana biti na toj funkciji. Ovakvi ideološki napadi na djecu, ali i na obitelj bit će tema i na velikoj međunarodnoj konferenciji „Europski kongres obitelji“ koju Europski konzervativci i reformisti organiziraju u Dubrovniku 15. i 16. rujna, rekao je zastupnik Ilčić.

„Europski kongres obitelji“ najveće je okupljanje vladinih dužnosnika iz članica EU-a, zastupnika u Europskom parlamentu i nacionalnim parlamentima te predstavnika civilnog društva, znanstvene zajednice, vjerskih zajednica i privatnog sektora organizirano u Hrvatskoj na temu obiteljskih politika i podrške obitelji.