Zadnji komentari

Zagrebom plivaju fekalije

Pin It

Zagreb pogodilo nevrijeme: Od količine kiše iskakali šahtovi, a ulicama se slijevaju fekalije

Deset centimetara vode na cesti je konstantno dok pada kiša, kanalizacija i kolektori kiše ne mogu gutati toliku količinu oborina. Od pritiska oborina iskaču šahtovi i van šiklja odurna kombinacija fekalija i kišnice i ravno po cesti se slijeva i curi prema Mihaljevcu

Oko 14 sati, šire područje Zagreba pogodio je snažan pljusak praćen grmljavinom. Aktiviran je žuti meteoalarm, a ova nagla promjena vremena uslijedila je nakon dugog razdoblja sunčanog i toplog vremena koje je obilježilo prvu polovicu rujna. 

Najveći izazovi zbog obilnih padalina zabilježeni su u Podsljemenskoj zoni. Prema izvješćima stanovnika Šestina, obilne kiše su u vrlo kratkom vremenskom periodu pretvorile ceste u bujice.

Problemi u Zagrebu

"Deset centimetara vode na cesti je konstantno dok pada kiša, kanalizacija i kolektori kiše ne mogu gutati toliku količinu oborina. Od pritiska oborina iskaču šahtovi i van šiklja odurna kombinacija fekalija i kišnice i ravno po cesti se slijeva i curi prema Mihaljevcu", kazao je stanovnik Podsljemenske zone za Večernji list. 

Dobra je vijest da najavljeno pogoršanje ne bi trebalo potrajati dugo niti uzrokovati veće probleme tako da nas do kraja dana u metropoli očekuje promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Uskoro ljepše vrijeme

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26°C.

Ali zato u petak slijedi razvedravanje. Bit će djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna oko 26°C.

direktno.hr