Zadnji komentari

Poslovi oko zagrebačkog smeća počeli su jako smrdjeti

Pin It

Zagrebački holding objavio je u četvrtak 28. rujna Odluku o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za otkup biootpada, a rok za dostavu ponude je istekao jučer. Način prikupljanja ponuda komentirao je na svom Facebook profilu nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža. Pita se koji je cilj prikupljanja ponuda u samo jednom punom radnu danu?

Zagrebački holding d.o.o.. Podružnica Čistoća raspisala je Javni poziv za prikupljanje ponuda za otkup biootpada u četvrtak 28. rujna. Rok za dostavu prvotno je bio ponedjeljak 2. listopada u 12 sati. U petak 29. rujna Odluka je poništena, a potom je objavljena nova Odluka gdje je rok za dostavu ponude 2. listopada u 15.30. Također, u prvom objavljenom pozivu navodi se da je količina “okvirna na bazi 6 (šest) mjeseci i procijenjena je na 10.000 (deset tisuća)”, a u drugom je “okvirna na bazi 6 (šest) mjeseci i procijenjena je na 6.000 (šest tisuća) tona. Također se navodi da će se “najpovoljnijom ponudom smatrati ponuda onog ponuditelja koji uz ispunjenje uvjeta iz Javnog poziva ponudi najvišu cijenu” te da će se “ponude otvarati bez prisutnosti javnosti”. Povodom toga na Facebooku se oglasio i Goluža.

Goluža: Radi li se o pokušaju ostvarivanja određene materijalne ili nematerijalne koristi?

“TRANSPARENTNOST na Tomaševićev način❗️

?️objava javnog poziva za prikupljanje ponuda u četvrtak 28.9.2023.

?️rok za dostavu ponuda ponedjeljak 02.10.2023. u 12:00 h

?️kriterij odabira isključivo najviša cijena

?️otvaranje ponuda bez prisutnosti javnosti

Dakle, prikupljanje ponuda u roku odmah – JEDAN JEDINI PUNI RADNI DAN i to petak uz “tajanstveno” otvaranje tako brzinski prikupljenih ponuda daleko od očiju zainteresirane javnosti.

Zašto❓️Čemu takva žurba❓️

Je li cilj ovakvog prikupljanja ponuda prikupiti što više ponuda, posve ih objektivno ocijeniti i odabrati najbolju za Grad Zagreb ili se nastoji dobiti što manje ponuda❓️

Zna li se unaprijed tko će dobiti posao❓️

Radi li se o pokušaju ostvarivanja određene materijalne ili nematerijalne koristi❓️

Prosudite sami❗️

Jedno je sigurno poslovi oko zagrebačkog smeća počeli su jako smrditi”, napisao je.

narod.hr