Zadnji komentari

Peović i društvo opet bi otimali imovinu kao i njihovi komunistički prethodnici

Pin It

Mogli bi se pravni stručnjaci pozabaviti ovakvim izjavama koje su u suprotnosti s prisegom zastupnice Peović. No, jedno je sigurno. Katarina Peović i njezino društvo iz stranke bi opet otimali ljudima njihovu imovinu kao što su to radili njihovi komunistički prethodnici. Dobro je znati što planiraju i što im je glavni cilj koji se skriva iza tobožnje brige za radnike

Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović nedavno je izjavila da se njena stranka zalaže za ukidanje privatnog vlasništva. Njenu izjavu komentirala je zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović upozorivši da bi Peović opet otimala vlasništvo ljudima kao što se to činilo u komunizmu.

Nepovredivost vlasništva jedna je od najviših vrednota ustavnog poretka RH, uz slobodu, jednakost, ravnopravnost… Pravo vlasništva jamči se Ustavom. To je istaknula i Vučemilović naglasivši da je Peović prisegnula na poštivanje Ustava.

Vučemilović: Dobro je znati što se skriva iza tobožnje brige za radnike

“Izjava Katarine Peović predsjednice stranke Radnička fronta, da treba ukinuti privatno vlasništvo prošla je većini građana ispod radara. U moru drugih vijesti to ne čudi, ali ta izjava itekako zaslužuje pozornost. Privatno vlasništvo je jedna od temeljnih ustavnih vrednota, a zastupnica Peović je prisegnula da će poštivati i djelovati u skladu s Ustavom Republike Hrvatske. Mogli bi se pravni stručnjaci pozabaviti ovakvim izjavama koje su u suprotnosti s prisegom zastupnice Peović. No, jedno je sigurno. Katarina Peović i njezino društvo iz stranke bi opet otimali ljudima njihovu imovinu kao što su to radili njihovi komunistički prethodnici. Dobro je znati što planiraju i što im je glavni cilj koji se skriva iza tobožnje brige za radnike”, napisala je Vučemilović na Facebooku.

Peović: Privatno vlasništvo temelj je društvene iracionalnosti

Katarina Peović je u intervjuu za Lider 12. listopada kazala da se Radnička fronta dugoročno “zalaže za demokratski socijalizam, ukidanje privatnog vlasništva i prevladavanje profitno usmjerene kapitalističke ekonomije u kojoj se ne proizvodi sve ono što bi moglo zadovoljiti temeljne potrebe ljudi ako ta proizvodnja nije profitabilna, a proizvodi se mnogo toga što je društveno nekorisno ili štetno samo zato što je profitabilno”.

Dodala je da je privatno vlasništvo temelj “društvene iracionalnosti i nepravednosti kapitalističkog načina proizvodnje, njegove tržišne anarhije”, ali i da samo ukidanje privatnog vlasništva nije dovoljno.

“Potrebno je izgraditi institucije alternativnog načina proizvodnje koje će omogućiti demokratsko planiranje društvene proizvodnje, radničko upravljanje proizvodnjom te protagonističku demokraciju, počevši od razine komunalne zajednice sve do razine društva”.

narod.hr