Zadnji komentari

Broj dijagnoza rodne disforije porastao: Potrebna zakonska zaštita djece od ‘promjene spola’

Pin It

Italija se sprema zabraniti primjenu hormonske terapije za promjenu spola  kod djece - Tribun

Broj dijagnoza rodne disforije porastao je u većini američkih država između 2018. i 2022. U nekim država zabilježen je porast o preko od 100 %. Pad je zabilježen u Južnoj Dakoti koja je prošle godine ograničila rodno afirmiranu skrb za maloljetnike. No, rodno afirmiranu skrb za maloljetnike ograničile su i mnoge druge države kako bi stale na kraj nasilnoj “promjeni spola” kod maloljetnika.

Prema novom izvješću Definitive Healthcarea mnoge američke savezne države između 2018. i 2022. zabilježile su veliki porast dijagnoza rodne disforije. U Virginiji se tako bilježi porast od +274 %, Indiani+247 % i Utah +193 %. Pad od -23 % bilježi se u Južnoj Dakoti, dok Hawai’i (+6 %) i Connecticut (+10 %) bilježe najmanja povećanja dijagnoza rodne disforije.

Države ograničavaju ‘rodno afirmiranu skrb’

Posebno se ja zabrinjavajuće da je udio dijagnoza rodne disforije među pacijentima mlađima od 18 godina povećao se sa 17,5 % na 20,4 % između 2018. i 2022. Dok zagovaratelji “rodne ideologije” tvrde da ovi podaci pokazuju veću potrebu za rodno afirmiranom skrbi, ona ipak odražava težnju za onim na što se mnoge države odlučuju – ograničenja takve skrbi za maloljetnike. Jedan od razloga je i taj što je sve više dokaza da je takva skrb neznanstveno utemeljena i da liječnici često maloljetnike guraju na “medicinsku promjenu spola”.

Pod izlikom suzbijanja diskriminacije u većinu država Europske unije uvedeni su zakoni koji omogućavaju lakšu ”promjenu spola”.

Najmanje 22 države donijele su zabrane rodno afirmirane skrbi za djecu, a većina ih je odobrena prošle godine. Oni koji podržavaju zabrane žele zaštititi djecu i da su zabrinuti zbog samih tretmana. U prošloj godini mnoge su države ograničile neki oblik rodno afirmirane skrbi za maloljetnike, a u nekima su zakoni stupili na snagu početkom ove godine. Tu su Arkansas, Florida, Georgija, Idaho, Indiana, Iowa, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Sjeverna Karolina, Sjeverna Dakota, Ohio, Oklahoma, Južna Dakota, Tennessee, Teksas, Utah, Zapadna Virginia…

Sve više svjedočanstva protiv liječnika

S druge strane Američka liječnička udruga i Američka akademija pedijatara glasno se protive zabranama i podržavaju su takvu skrb. Argument im je da je rodno afirmativna skrb sigurna kada se pravilno primjenjuje. No, zato treba spomenuti sve one koji su prošli proces detranzicije.

Prošle godine sve više ljudi, posebno mladih, počelo se javljati da su požalili “promjenu spola”. Puno njih su još kao djeca počeli uzimati hormone, a ubrzo su prolazili i medicinske promjene. Sada su to požalili i prolaze kroz proces detranzicije. Svi oni svjedoče kako su nasilno gurnuti u “promjenu spola” i kako im se to nametalo kao jedino i pravo rješenje za njihove mentalne probleme.

narod.hr