Zadnji komentari

Glas za HDZ je glas za Hrvatsko-srpsku koaliciju, globalizacijski fašizam i nastavak urušavanja hrvatske državnosti

Pin It

Ne da svoj glas dajemo Milanoviću, tj. SDP-u i ljevičarima, nego da mudro iskoristimo nastalu situaciju i na izborima podržimo Domovinski pokret kao jedinu nadu za spas Hrvatske.

Davne 1996. godine tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, ničim izazvan, izrekao je sintagmu “grijeh struktura” koja je bila izravno i nedvojbeno usmjerena protiv hrvatskog predsjednika i obnovitelja hrvatske državnosti dr. sc. Franje Tuđmana. Ta je Bozanićeva izjava jako naštetila Hrvatskoj, ne samo zato što nije bila istinita, odnosno poštena, nego čisto iz elementarne kulture jer je bila usmjerena protiv teško bolesnog predsjednika Tuđmana. Nakon te izjave kardinal J. Bozanić nikada više nije ponovio takvo izravno uplitanje u državnu politiku, jednostavno se povukao iz davanja savjeta bez pokrića, ali je za cijeli svoj mandat ostao obilježen da se nepotrebno svrstao na stranu “crnih, zelenih i žutih vragova”, kako je hrvatski predsjednik 23. studenoga 1996. po povratku iz SAD-a nazvao brojne rušitelje hrvatske samostalnosti i suverenosti.

Floskula do floskule

Čitajući Izjavu Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax u povodu predstojećih saborskih izbora pod naslovom „Očuvati dostojanstvo politike i ustavno-pravni poredak države“ predstavljenu u srijedu 3. travnja 2024. u sjedištu HBK u Zagrebu prisjetio sam se i Bozanića i Tuđmanova povijesna govora u Zračnoj luci Pleso. Naime, i sadašnje vodstvo Hrvatske biskupske konferencije, ne i sâm njezin prvi čovjek, nadbiskup Dražen Kutleša – jer je daleko lukaviji i politički potkovaniji od svoga prethodnika – poslalo je nekoliko savjeta uoči izbora s kojima se mnogi od nas ne slažu. Ovdje ću samo spomenuti, ali ne i zanemariti brojne floskule koje su u ovoj Izjavi spomenuli njezini autori. Evo nekoliko tih floskula: “opće dobro”, “građani”, “opće dobro društva”, “dobrobit svih građana”, “građansko društvo”, “useljenička politika”, “povratak hrvatskih iseljenika”, “ekološka pitanja”, “ljude dobre volje”, “ustavnopravna kriza”, “korupcija”, “transparentno”… Sve je to bla, bla… Najobičniji politički rječnik bez pokrića.

Biskupi se svrstali na – globalizacijsku stranu

Sama Izjava HBK potvrđuje da su se biskupi svrstali, i to svrstali na stranu aktualnoga predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, jer kada kažu da »međusobno optuživanje, diskreditiranje drugih političkih opcija i njihovih kandidata za Hrvatski sabor, kršenje ustavnih odredbi i narušavanje ustavno-pravnog poretka države nisu ponašanja koja zaslužuju povjerenje građana« to znači da su za status quo. Za status quo su i kada pozivaju građane da se »ne daju zavesti od onih koji ukazuju isključivo na propuste, a ne nude pozitivne programe koji bi mogli promijeniti situaciju na bolje«, a posebno su protiv promjena kada pozivaju »sve sudionike izbornoga procesa da postupaju poštujući Ustav Republike Hrvatske i relevantne zakone«… »da svojim postupanjem izbjegnu ustavnopravnu krizu«, te da sadašnji »parlamentarni (sustav) izričito predviđa zabranu stranačkog članstva za predsjednika države«, što je izravan napad na predsjednika države Zorana Milanovića, tj. podržavanje dosadašnjega neuspješnog predsjednika Vlade. Iako u svojoj predizbornoj Izjavi spominju kako EU ne valja, kako su političari krivi za iseljavanje, kako su krivi za neuseljavanje iseljenih “građana” (koriste globalizacijski rječnik!), zalažu se za “poštovanje života od trenutka začeća do naravne smrti”, “neradnu nedjelju, kao i sve prisutnije pitanje rodne ideologije”, nijednom riječju nisu spomenuli da je upravo A. Plenković taj koji je potpisao Istanbulsku konvenciju, tj. podržao rodnu ideologiju, taj koji je potpisao i nametnuo Marakeški sporazum nakon kojega stotine tisuća migranata iz Azije i sjeverne Afrike već godinu dana preplavljuje Hrvatsku koja demografski nestaje. To su prešutjeli. Ali zato u Izjavi ponavljaju kako treba poštivati Ustav i relevantne zakone, kako bi se svojim postupanjem izbjegla “ustavnopravna kriza”. Ustav RH jedino krši A. Plenković. “Ustavnopravnu krizu” jedino već godinama izaziva A. Plenković i njemu podređeni Ustavni sud, ali to momci iz HBK-a prešućuju. Ne ću reći da mudro šute. Ne! To je kukavički pristajanje na globalizaciju u kojoj nema ni Boga ni vjere ni naroda ni nacije i u kojoj smo svi građani bez imena i prezimena, bez roda i poroda, u kojoj smo samo brojevi! I kad takav globalizacijski poredak podržavaju naši, hrvatski biskupi – a AP je bruxelleski, globalizacijski provoditelj takve politike protiv Boga, obitelji, naroda i vjere – onda se moramo duboko zamisliti i pokušati svoj glas na ovim izborima dati ljudima koji će nas pokušati spasiti da ne potonemo.

Naš jedini spas je Domovinski pokret

Da netko ne pomisli da branim Zorana Milanovića… Ne! Ni pod koju cijenu, ni u kom slučaju. Bio je i ostao ljevičar i to svi trebamo znati. Njegovi povremeni ispadi hrvatstva nisu sustavni, oni su slučajni. Ali ipak treba zahvaliti Milanoviću što je svojim izravnim, drskim, pa i bezobraznim uključivanjem u predizbornu igru ​​spasio izbore, jer je AP-a učinio nervoznim, jer je raskrinkao kriminalni Ustavni sud i dao nadu Hrvatima da bi se na ovim izborima mogli izvući ispod kandži Plenkovićeva kupljenoga i potkupljenog medijskog stroja i izvući Hrvatsku i Hrvate na pravi put. Ne da svoj glas dajemo Milanoviću, tj. SDP-u i ljevičarima, nego da mudro iskoristimo nastalu situaciju i na izborima podržimo Domovinski pokret kao jedinu nadu za spas Hrvatske. Uz Domovinski pokret neka Hrvati glasuju i za Most i neke druge domoljubne stranke ako su ujedinjene uz ove dvije jedine preostale konzervativne stranke. To je na njima. Samo moraju biti svjesni da svoj glas daju onima koji će sigurno, ponavljam sigurno, prijeći limit od potrebnih 5 posto. Nu, svatko ima pravo izbora i pravo da pogriješi. I svakako treba zanemariti Izjavu HBK-a koja je deplasirana i opasna za budućnost i Hrvatske i Hrvata.

Lijevima je Plenković sigurniji!

A sada preostaje da se otvoreno kaže komu onda dati svoj glas ako ne ovima koje mediji i tzv. neovisni politički analitičari lukavo ili izravno favoriziraju. Dakako, mislimo na HDZ, SDP i Možemo. To su trenutačno tri globalističke stranke između kojih nema svjetonazorskih razlika. Tvrdim da je umjesto Plenkovićeva HDZ-a posljednjih osam godina na vlasti bio SDP, čak bi nam bilo bolje na svjetonazorskom planu. Komunisti i jugonostalgičari ne bi na silu, dakle, nasilno poput A. Plenkovića nametnuli nam rodnu ideologiju (Istanbulska konvencija) i globalizam najgore vrste (Marakeški sporazum). Ipak bi se malo bojali. A da je to tako, to upravo potvrđuju uglavnom lijevi hrvatski mediji, lijevi hrvatski „neovisni“ politički analitičari i globalistički tzv. komunikolozi poput Ankice Mamić ili Kreše Macana. Svi su oni srcem i dušom za AP-a, jer je njihov. A to vidimo i na primjeru neviđene, bestijalne i primitivne sotonizacije Z. Milanovića iako je on, ideološki gledano, ljevičar, onaj koji i dalje voli genocidnu zvijezdu petokraku. Protiv Milanovića nisu zato što se boje da on nije njihov ljevičar, nego zato što im Milanović nije siguran za razliku od A. Plenkovića za kojega znaju da ih nikada ne će iznevjeriti u razgradnji hrvatske države. I kada Plenkovićevu globalističkom HDZ-u pridodamo SDSS i Milorada Pupovca (Hrvatsko-srpska koalicija gora od one iz vremena Svetozara Pribićevića), onda moramo reći kako svaki glas za HDZ i AP-a je glas za Pupovca (koji mudro šuti), Hrvatsko-srpsku koaliciju, globalizacijski fašizam i nastavak urušavanja hrvatske državnosti.

Maoistička Kina, reakcionarna Rusija i teokratski Iran protiv Trumpa

Ovogodišnji američki predsjednički izbori imat će dalekosežne posljedice. Dok je platforma Trumpovog tabora platforma obnove, dotle je Joe Biden maska koja nastoji zadržati globalizacijski put prema uništenju civilizacije. Ti bi izbori mogli potaknuti novi interes za realističku diplomaciju – umjesto beskrajnog razgovora o ratovima sadašnjosti i budućnosti koje Europa ne može sama voditi. Svijet se promijenio i to je stvarnost. Jednostavan razlog što se maoistička Kina, kršćanska reakcionarka Rusija i islamska teokracija poput Irana, okupljaju i razmjenjuju tu tehnologiju. Razlog njihova ujedinjenja je jer osjećaju da imaju prijetnju od Sjedinjenih Država. Balansiraju u odnosu na svoje percipirane prijetnje. I to je upravo ono što se događa. Budući da se ovaj globalni blok sada izravno natječe sa SAD-om i kontrolira većinu svjetskih mineralnih i energetskih bogatstava, vrijeme je za pristup koji vidi svijet onakvim kakav jest, a ne kakav bi trebao biti. Suočavanje s ovim svijetom zahtijevat će odlučnost i volju, kao i bazu moći kod kuće, u Americi. To počinje domaćom sigurnošću.

»Projekt 2025.«

Donald Trump je obećao dati saveznim vlastima imunitet od kaznenog progona za provedbu policije i provedbe granica. To je tako rekao, najavio. Postavlja se pitanje, može li biti ozbiljan o masovnim deportacijama? Da, može. Prepreke rješavanju granične krize i preokretanju masovnih migracija su stvar političke volje. To znači ukidanje povelja temeljenih na pravima nakon 1945. godine, čija je moć dovela do vladavine odvjetnika u SAD-u i Velikoj Britaniji. To je moć koja se mora ukinuti kako bi se osigurale nacionalne granice, tvrdi Trump i trumpisti. Jer, odvraćanje treba silu. Na ostatku SAD-a i Europe je da slijede tu Trumpovu politiku. To se ne radi iz dva razloga. Prvo, konvencija o izbjeglicama nakon 1945. i zakoni o ljudskim pravima, relikvija su drugog vremena i hendikepiraju vlade da poduzmu drastične mjere. Drugo, ovlasti koje su ideološki usklađene kako bi promicale masovne migracije, da bi se to preokrenulo, mora postojati preustroj bilo kojeg okvira za ljudska prava nakon 1945. I mora biti onih koji su spremni poduzeti akciju. Netko će reći, pa zar ovo nije ilegalno? Ne u stvarnosti. Međunarodno pravo praktično je fantazija koju države ili mogu slijediti ili zanemariti. Ipak, to nepoštivanje ne može izvršiti ni američki predsjednik izoliran od duboke države unutar stalne vlade. Je li se Trump pripremio za to? Da. Jedna stvar koja se radi u SAD-u, ali se ne radi u Velikoj Britaniji, je da republikanci imaju stvar koja se zove projekt 2025., a »Projekt 2025.« na svojoj mrežnoj stranici navodi: “Konzervativcima nije dovoljno pobijediti na izborima. Ako želimo spasiti zemlju od stiska radikalne ljevice, trebamo i vladajući program i prave ljude, spremne provesti ovaj program prvog dana sljedeće konzervativne administracije. To je cilj projekta predsjedničke smjene za 2025. Projekt će se temeljiti na četiri stupa koji će zajedno utrti put djelotvornoj konzervativnoj administraciji”!

Spremni zamijeniti Bidenove globaliste i liberale

Dio toga su ljudi koji će zamijeniti Bidenove globaliste i liberale i koji će raditi u novoj američkoj administraciji. Već imaju 6000 glavnih imena koja bi mogla biti u nadolazećoj vladi, kad god postoji republikanska vlada. Problem u prošlosti nije bila moć zakazivanja sastanaka, već pronalaženje pravih ljudi. Dakle, svaki put kada novi predsjednik dođe na vlast, on u roku od jednog dana može staviti 2000 imena po vlastitom izboru na različite vodeće pozicije. U roku od godinu dana mogao bi smjestiti od 12 do 15.000 ljudi u različite dijelove birokracije. Dosadašnja borba bila je oduzeti ta imena ljudima koji već rade u različitim birokracijama. Ali kako su se stvari promijenile, recimo, u odnosu na 2016., ono što se sada radi je da ljudi odlaze na različita sveučilišta razgovarajući sa svojim konzervativnim republikanskim skupinama, studentskim skupinama. Točno se zna tko će diplomirati 2024., koja je njihova stručnost. Pitaju ih žele li raditi u vladi. Pripremaju se za preuzimanje vlasti. To je još jedan razlog da ozbiljno shvatimo Trumpova obećanja da će preokrenuti masovne migracije, zaustaviti vječne ratove, obnoviti energetsku neovisnost SAD-a, srušiti “teoriju kritične rase” i “rodnu ideologiju”, te vratiti Ameriku za svoj narod. Ovaj put na vlast dovodi – Tim Ameriku! 

Zlonoge i Zlokasi iz Banovine

Dvojica vlaških Srba s Banovine napokon je osuđeno na zagrebačkom Županijskom sudu. Radi se o osuđenicima Đuri Zlonogi (70) i Željko Zlokasu (66) od Gline. Zlonoga i Zlokas proglašeni su krivima da su 20. rujna 1991., kao pripadnici Vojne policije Teritorijalne obrane Glina, iz glinskog Kazneno-popravnog doma izveli četvoricu zarobljenih pripadnika Hrvatske vojske pod izgovorom da ih vode u kninski zatvor, nakon čega su ih, prema unaprijed stvorenom planu, odveli na brdo Pogledić u Glini i usmrtili hicima iz vatrenog oružja. Mentalitet ovih glinskih Vlasa meni je dobro poznat jer sam do 15. godine živio južno od Gline. Nakon ove vijesti u hrvatskim medijima zanimljivi su mi komentatori koji su s pravom iznenađeni njihovim vlaškim prezimenima Zlokas i Zlonoga. Sve samo “zlo”. To su tipična vlaška prezimena doseljenih Vlaha iz Bosne i dalje preko Une koje su nam „podarili“ Beč i Pešta kroz vrijeme okupacije hrvatskih povijesnih zemalja. Tu kod Gline do 1995. bilo je još strašnijih i bizarnijih prezimena ovih posrbljenih Vlasa.

Švicarci i restrikcije kod useljavanja

Agencije javljaju da je prošle godine Švicarska zabilježila najveći porast stranoga stanovništva od šezdesetih godina XX. stoljeća. Još dodaju da to mogu zahvaliti doseljenju bijelih Ukrajinaca. Broj stalnih stanovnika porastao je za 145.400 na više od 8,96 milijuna do kraja 2023., što je povećanje od 1,6 posto. Bez Ukrajinaca, porast bi iznosio 1 posto. Švicarci su poznati po tomu što znaju komu dozvoliti stalni boravak u njihovoj višenacionalnoj državi. Nisu nasjeli kao Nijemci da primaju bilo koga. Posebno paze kako se odnositi prema muslimanima. Ne dozvoljavaju izgradnju muslimanskih vjerskih objekata. I zato nije čudno što traju stoljećima bez rata i njihova država je ne samo najsigurnija, nego i najpoželjnije odredište za život.

JUL-ova manipulacija

Znanstveni časopis Lancet objavio je studiju prema kojoj se od 1990. do 2021. produljio životni vijek u cijelom svijetu za 6,2 godine. Rezultat ovoga istraživanja u više od 160 država na svijetu može biti i točan jer se odvijao prve godine COVID ludila kada cijepljeni i zatrovani ljudi još nisu u velikom broju umirali. Ali to nije zasmetalo našem globalizacijskom mediju, Jutarnjem listu, da u naslovu članka Marijana Brale napiše »Covidu u inat: Očekivani životni vijek globalno se povećao za 6,2 godine« (https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/covidu-u-inat-ocekivani-zivotni-vijek-globalno-se-povecao-za-6-2-godine-15446409). Još jedna globalizacijska manipulacija izmanipuliranih Hrvata.

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr