Zadnji komentari

Orban: Ukrajinu se više ne može smatrati neovisnom zemljom

Pin It

How Viktor Orbán Wins | Journal of Democracy

Ukrajina se više ne može smatrati neovisnom državom jer Kijev u potpunosti ovisi o pomoći EU-a i SAD-a kako bi preživio, rekao je mađarski premijer Viktor Orban. “Ukrajina više nije suverena država. Ukrajina je sada samo protektorat Zapada. Dakle, bez dobivanja novca i oružja od Europske unije i Sjedinjenih Država, Ukrajina bi kao država prestala postojati”

rekao je obraćajući se Nacionalnoj konferenciji konzervativizma u Bruxellesu, prenosi AP.

Mađarski čelnik, koji je na dužnosti od 2010., također je istaknuo neuspjeh sankcija EU-a da zaustave rat u Ukrajini. Osvrćući se na činjenicu da ga mediji često opisuju kao vjernog saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, Orban je rekao: “Moja majka nije sretna tim opisom.”

Mađarska ne želi granicu s Rusijom

Kazao je da je najveća briga Mađarske da ne želi ponovno dijeliti zajedničku granicu s Rusijom i da Ukrajini ne bi trebalo dopustiti da se pridruži EU-u i NATO-u. “Momci, morate shvatiti da ste zemlja tampon zone. Ne možete promijeniti svoj kućni broj”, poručio je Kijevu.

 Mađarski premijer istaknuo je da je Rusija više puta izjavila da neće tolerirati širenje Sjevernoatlantskog saveza prema svojim granicama. Orban je ranije istaknuo da neće dopustiti da itko uvuče Mađarsku u vojni sukob u Ukrajini. Također je rekao da se protivi dodatnim sankcijama Rusiji.

Orban se kritički osvrnuo na poljoprivredne zakone i europske politike protiv klimatsih promjena “koje su učinile farmere nezadovoljnim” te je rekao kako je migrantska kriza u EU sada “veća nego ikad”.

geopolitika.news