Zadnji komentari

Izraelska vojska zauzela palestinsku stranu granice kod Rafaha

Pin It

Izraelska vojska je priopćila da su njene snage preuzele kontrolu nad palestinskom stranom graničnog prijelaza Rafah s Egiptom. U priopćenju je izraelska vojska rekla da je njena 401. oklopna brigada preuzela “operativnu kontrolu” nad prijelazom Rafah s palestinske strane.

Izraelske snage provode “operaciju čišćenja” u područjima istočnog Rafaha koje su zauzele, dodaju, tvrdeći da su ubili 20 palestinskih naoružanih napadača. Glasnogovornik palestinskih graničnih prijelaza potvrdio je ranije da je granica zatvorena s palestinske strane.

Nastavljaju “vojni pritisak na Hamas”

Videosnimka koju su podijelili izraelski mediji, uključujući Times of Israel, prikazuje izraelski tenk na prijelazu Rafah. Nakon objave palestinske skupine Hamas o prihvaćanju katarsko-egipatskog prijedloga o prekidu vatre u Gazi, izraelska ratna vlada odlučila je nastaviti s operacijom u Rafahu kako bi izvršila, kako je rekla, “vojni pritisak na Hamas s ciljem napredak u oslobađanju talaca i drugim ratnim ciljevima”.

Izraelska vojska izdala je poziv na hitnu evakuaciju u ponedjeljak rano ujutro za Palestince u istočnim četvrtima Rafaha i pozvala ih da se presele u grad al-Mawasi na jugu Gaze. Rafah je dom za više od 1,5 milijuna raseljenih Palestinaca koji su se sklonili od izraelskog napada na Gazu.

geopolitika.news