Zadnji komentari

Rusija odgovorila Macronu: Bilo bi ‘iznimno opasno’ da NATO pošalje trupe u Ukrajinu

Pin It

Rano jutros Rusija je ponovno žestoko napala Ukrajinu. Slanje trupa NATO-a u Ukrajinu bilo bi “iznimno opasno”, priopćio je Kremlj nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da smatra kako bi se pitanje slanja zapadnih vojnika u Ukrajinu legitimno postavilo ako bi Rusija probila ukrajinske linije obrane i ako bi Kijev to zatražio.

NATO pomaže Ukrajini slanjem sve više oružja, uključujući tenkove i dalekometne projektile, ali se suzdržava od direktne intervencije s vojnicima na terenu. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je da bi, ako bi Macron poslao francuske trupe u Ukrajinu, one bile legitimna meta ruske vojske.

Rusija intervenciju NATO-a vidi kao golemu opasnost

U peticiji objavljenoj na internetskoj stranici ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog stoji da bi Ukrajina trebala zatražiti od SAD-a, Velike Britanije i ostalih zemalja da pošalju trupe kako bi se Ukrajina othrvala ruskoj invaziji.

– Kijevski režim je poprilično nepredvidljiv, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

– Više puta smo rekli da direktna intervencija vojski zemalja NATO-a u ovom sukobu potencijalno predstavlja golemu opasnost i mi ovo smatramo ništa manje od izrazito teške provokacije te, naravno, to pomno pratimo, dodao je Peskov.

Nije poznato a hoće li peticija skupiti potrebnih 25.000 glasova, što bi predsjednika Zelenskog obvezalo da odgovori tako da je odobri ili odbaci.

Do srijede ujutro prikupljena su 1594 glasa.

narod.hr