Zadnji komentari

Knjiga akademika Pečarića 'Kardinal Franjo Kuharić'

Pin It

 Na današnji dan 2002. – Umro znameniti hrvatski kardinal Franjo Kuharić -  Kamenjar

Knjiga Akademika Josipa Pečarića „KARDINAL FRANJO KUHARIĆ“ dana je na našem portalu:

LINK

U Uvodu akademik Pečarić piše:

„Pišući knjige o izuzetnim Hrvatima koje sam često spominjao u svojim knjigama jasno je bilo da je kardinal Kuharić jedan od njih. Ali kako je njegova uloga u stvaranje hrvatske države tako velika odlučio sam se samo izdvojiti samo njegove riječi izgovorene u Predsjedničkim dvorima 29. rujna 1997. i o tome napraviti knjigu.

Tada je naš kardinal i nadbiskup rekao:

„Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima. Principi su oružje. I zato kad Hrvatska čistih ruku i čiste savjesti nastupi pred svijetom, ona je jaka i pred jakima."

Tako je nastala knjiga:

J. Pečarić, „Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima“, dragovoljac.com, 2023.:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/ponos.pdf

Sada je ona dana kao prvo poglavlje ove knjige.

Drugo poglavlje je Dodatak objavljen u mojoj knjizi o jubilejima biskupa dr. sc.. Vlada Košića. Naime u svojoj homiliji u Krašiću on je spomenuo riječi našeg kardinala koje su me podsjetile na slične moje tvrdnje australskim Hrvatima devedesetih godina prošlog stoljeća.

Treće poglavlje knjige su tekstovi u mojim knjigama u kojima se spominje kardinal Kuharić, a koji nisu dani u prva dva poglavlja knjige.

Uz ovaj Uvod idu i nedavni tekstovi Mladena Pavkovića i Zvonimira Hodaka koji pokazuju da mnogi autori i dan danas spominju našeg velikog nadbiskupa, što je i logično znajući koliko je on zaslužan što 'imamo svoju Hrvatsku'- A to zapravo i pokazuje ova knjiga.“