Zadnji komentari

Pravi Srbin

Pin It

Dvojica šumara prijavila srpskog popa zbog biznisa s lažnim diplomama: 'Vjerovali smo mu'

Pravoslavni svećenik B. K. s Pala bio je u utorak na dvosatnom saslušanju u policijskoj stanici zbog sumnje da je prodavao lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Policijska uprava Istočno Sarajevo zaprimila je usmenu kaznenu prijavu od osoba inicijala C. N. i K. V. protiv osobe B. K. zbog krivičnog dijela falsificiranja dokumenta. Navodno je riječ o šumarima koji su od svećenika kupili diplome prije nekoliko godina.

Ove tri osobe su saslušane u prostorijama policijske uprave, te će, nakon procesuiranja slučaja, Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti dostavljen izvještaj, priopćeno je iz policijske uprave.

Mediji iz RS-a neslužbeno doznaju da je riječ o svećniku iz Podgraba Bojanu Kulaševiću, koji je navodno prodavao diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Svećenik uzimao navodno uzimao kaparu

Inače, prije četiri godine su spomenuta dva šumara kupila lažne diplome ovog fakulteta za 6000 konvertibilnih maraka, zbog čega su ostali bez posla, a osuđeni su bili i na 18 mjeseci uvjetnog zatvora. Novac im pravoslavni svećenik nikada nije vratio.

"Popu smo vjerovali zbog profesije za koju se opredijelio, ali on je više političar i biznismen nego svećenik. On je jedini pop koji ne živi na svojoj parohiji i među svojim parohijanima, pa čak ne dolazi ni na službu, već druge šalje. Bavi se ozbiljnim političkim procesima i poslovima, ima solarnu elektranu u Ponoru, apratman koji izdaje u Palama, e to je pop koji je i nas prevario", navodno je izjavio V.K. 

On i njegov kolega, koji su također ispitani u policiji, navode da je upravo ovaj svećenik prodavač tih diploma te da je prvo uzeo 3000 konvertibilnih maraka kapare za izradu diploma, a zatim ostatak novca.

direktno.hr