Zadnji komentari

Vladimir Dananić: Znamenja s neba

Pin It

»A odmah nakon nevolje onih dana sunce će pomrčati i mjesec neće više svijetljeti i zvijezde će s neba padati i sile će se nebeske poljuljati.« (Mt 24,29) 

Gore navedeni citat iz Evanđelja po Mateju uzeo sam kao stožernu misao za kratki osvrt na ono što se zbiva oko nas, pod nama i iznad nas.

Najprije ću svima nama dati jedan savjet--ne slušajte moderne takozvane teologe. Oni pojma nemaju ni o čemu. Oni su samo Sotonine sluge, koji šire po svijetu sotonističke brbljarije. Tko želi prigrliti jedinu pravu vjeru, neka se potrudi čitajući dokumente Nauka Katoličke Crkve.

Pravi Nauk zapisan je i dostupan svakom pismenom čovjeku već gotovo dvije  tisuće godina. Naprimjer, enciklike pravih papa najbližih našemu dobu, Sv. pape Pija X. i pape Lava XIII., mogu poslužiti kao pravi temelj za onoga tko želi doznati što je Nauk Katoličke Crkve i što sadrži.

Toliko o vjeri, za sada.

Novija vijest iz astronomije, astrofizike i kozmologije je upravo to da je određeni broj zvijezda na nebu jednostavno nestao. Doslovce. Naime, uzporedbom fotografija neba starih petdesetak godina s modernim fotografijama istih područja neba, ustanovljeno je da je oko 800 (osam stotina) zvijezda prestalo postojati. Nema ih tamo gdje bi trebale biti, odnosno gdje su bile prije petdesetak godina. Jasno je da znanost poznaje i priznaje postojanje varijabilnih nebeskih tijela, ali se spomenuta činjenica ne uklapa niti u  jednu od predloženih teorija kojima se želi objasniti nestanak tih zvijezda.

Zašto su te zvijezde „pale”, to je pravo pitanje za znanstveničke mozgove.

Trebam li napomenuti da ovo što govorim svatko može provjeriti pretraživanjem po Svemrežju, sve do razine objavljenih radova u priznatim i poštovanim znanstvenim časopisima na tu temu?

Što se mene tiče, sa zanimanjem ću pratiti daljni razvoj događaja putem znanstvenih radova iz astronomije i astrofizike. Jako me zanima što nas sve  čeka s obzirom na riječi „i sile će se nebeske poljuljati”. Bit će jako zanimljivo, u to sam siguran.

Za dom, spremni!

Vladimir Dananić