Zadnji komentari

Uhićen migrant koji se sumnjiči za bludnje radnje nad djevojčicom iz Bihaća

Pin It

Image result for migrants rapist

Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludnje radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.

Rad na ovom predmetu proteklih dana, a po nalogu Tužiteljstva USK, provodio je Sektor kriminalističke policije MUP-a USK.

“Nakon što su provedene istražne radnje od strane Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Bihać, pod nadzorom ovog Tužiteljstva, osoba N. R, migrant iz Šri Lanke, lišen je slobode i identificiran je kao osoba protiv koje postoji osnovana sumnja da je izvršio ovo kazneno djelo”, istakli su iz Tužiteljstva USK.

U međuvremenu je Općinskom sudu u Bihaću podnijet prijedlog za određivanje pritvora prema N. R. iz Šri Lanke, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo bludne radnje te zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

“Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva USK Bihać, Općinski sud u Bihaću je rješenjem od 10.11.2018. godine odredio jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom N. R.”, potvrdili su iz Tužiteljstva.

Podsjećamo, prije nekoliko dana policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke, zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su tada policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena u žbunju pronađena je trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi migranti pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su istražitelji obavili razgovor. Iz MUP-a su tada naveli da je sa trinaestogodišnjakinjom obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centra za socijalni rad te da je ona izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca. Ispostavilo se, ipak, da je u pitanju bio migrant iz Šri Lanke.

Tužilaštvo USK Bihać nastavlja sa poduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvijetljenje ovog kaznenog djela.

klix.ba