Zvonimir R. Došen: Jedini genocid koji još nije lustriran

Dvije kolone - Hrvatski Fokus

Švicarski filozof Henri Frederic Amiel (1821. - 1881.) napisao o Rusima još davne 1856. godine: “Opori darovi u posliednje su vrieme ostavili svoj pečat na Moskaljima. Određena tmurna tvrdokornost, neka primitivna okrutnost, pozadina divljačke oporosti, koja pod zamahom okolnosti može postati neumoljiva čak i nemilosrdna hladna neukrotiva sila koja bi radije sviet razbila nego bi popustila nerazorivom instinktu barbarske horde još prisutnoga u poluciviliziranoj naciji… 

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Atentat

Upucan je Robert Fico, slovački premijer | Telegram.hr

Pokušaj ubojstva Roberta Fica, slovačkog socijalističkog premijera izazvao je šok u političkom svijetu. Uljudbeno možemo samo željeti tom teško ranjenom čovjeku brz oporavak. Kao rijetko koji europski političar današnjice tzv. socijaldemokrat, Fico, ne može biti tvrdo svrstan ni lijevo ni desno.

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: 'Oslobođenje' Zagreba

          Partizanska “prethodnica” ulazi u napušteni Zagreb              

Sigurno se mnogi sjećate kako su jugokomunisti  stalno prikazivali one slike na kojima se vidi kako su oni  u punoj formaciji s komunističkim zastavama umarširali u Zagreb 8. Svibnja 1945. godine.  Nu to jasno opovrgavaju mnoga svjedočanstva očevidaca.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Genocid u ime “pobjede nad fašizmom”

Svedočenja o stravičnim zločinima partizana: Ovo su pletenice živih  zakopanih hrvatskih djevojaka

Nikada oprostiti, nikada zaboraviti!

“…..Amo mama doma! Amo mama doma! - trgne me iz misli plačući glas djeteta u naručju matere. Tko bi pitao što misli i osjeća stotina tisuća duša naokolo. U ovim su očima tuge i brige: Istre, Dalmacije, Hercegovine, Bosne, Like, Slavonije, Vojvodine, Međimurja, Zagorja - ciele Hrvatske.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Bleiburg

U tmurnom svibnju koji je zavio u crno tolike hrvatske obitelji, prisjećamo se stravičnih Titovih pokolja i žrtava Bleiburga i Križnih putova. Poštenih istraživanja (još uvijek) nema. Mnogo je vremena prošlo otkada je MUP RH objavio popis od čak 940 lokaliteta samo u Hrvatskoj, na kojima su masovne grobnice mučki ubijenih ljudi poslije svršetka 2. sv. rata.

Opširnije...