Zvonimir R. Došen: Jesu li izraelski ratni zločini u Gazi uzputni ili unapried planirani?

U svome nedavnom osvrtu na engleskom jeziku na izraelsko nehumano razaranje i zločine nad civilnim stanovništvom Gaze visoki politički anlitičar Al Jezeere Marvan Bišara piše: “Grozni prizori smrti i razaranja u Gazi su opomena da za Izrael nasilje nije nenamjerno, uzgredno ili slučajno nego dio paketa njegova kolonijalnoga DNK-a.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Vukovar 1991.- 2023.

Vukovar se prisjeća najtužnijeg dana: Skandirali HOS-u u Koloni sjećanja -  Dnevno.hr

Čini se u Vukovaru su, na Dan sjećanja, svi dobili što su i zaslužili. Prilikom pristupanja polaganju vijenca kod spomenika žrtvama na vukovarskom groblju, iz potpune tišine jasno se čuo povik upućen Plenkoviću: „Izdajico!!“ Nekoliko minuta kasnije, kad je vijenac polagao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, prolomio se pljesak!

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: U svakom žitu ima kukolja

Večernjakovi “Hercegovci”  Ivan Hrstić, Dražen Ćurić i Nino Raspudić

U Hrvatskom Tjedniku prošloga mjeseca pod naslovom “šest intervjua s protagonistima desnice u Hrvatskoj” objavljen je interview i s članom Mosta Ninom Raspudićem.  Ne znam kad je i po čemu je Nino Raspudić “desni”.  Nu iako me, kao i mnoge druge, ništa što se događa u Hrvatskoj ne može iznenaditi moram priznati da me je ovo ipak začudilo. Zašto, objasnit će ovaj stari članak.

Add a comment

Opširnije...

Javor Novak: Istina pobjeđuje, Todorić likuje, a Izbavitelj se koprca

Naravno da je vijest dana ali i godine, prošloga tjedna bila: „Visoki kazneni sud potvrdio je odluku Optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je krajem ožujka odlučilo da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje jedne milijarde kuna u slučaju 'veliki Agrokor', nezakonit dokaz.“

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: Može li niže od ovoga ?

 MATE GRANIĆ - najnovije objave | 24sata 

   Glupi reciklirani jugokomunistički “diplomat-mlakonja”

U pokušaju da usred bezobzirnog izraelskog bombardiranja barem privremeno zaustavi humanitarnu katastrofu u Gazi impotentna glavna skupština UN-a 27. listopada velikom većinom glasova (120 za, 14 protiv i 45 suzdržanih) izglasala je prekid vatre. Kako svi znamo ova rezolucija, kao i većina drugih, nije imala nikakva učinka jer je Amerika kao supermoćna majka zionističke države glasovala protiv. 

Add a comment

Opširnije...