Zadnji komentari

Vladimir Dananić: Globalni ahnenerbe

Kada su nacisti bili došli na vlast u Njemačkoj tridesetih godina 20. stoljeća, među prvim njihovim potezima bio je i osnivanje posebne akademske zajednice kojoj je glavna zadaća bila  iztraživanje podrijetla arijevske rase. Ta je zajednica bila poznata pod nazivom „Ahnenerbe” i bila je pod nadzorom  „Schutzstaffel”-a (SS-a) odnosno pod nadzorom Heinricha Himmlera.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Govor na Gori u Dolini suza

U ovom svijetu u kojem živimo svjedoci smo jedne neprijeporne  činjenice. Naime, gotovo da je zabranjeno spominjati, a pogotovu tražiti nekakvu pravdu. Siroti obični čovjek, kojemu je učinjeno nekakvo zlo, bilo od njegovog bližnjega ili od državne vlasti, nema se komu na Zemlji obratiti da iztjera nekakvu svoju pravdu. Prvo  što se dogodi svakoj istinskoj žrtvi na ovoj planeti prenapunjenoj svim vrstama opačina, jest to da ju svi, i pozvani i nepozvani, i kompetentni i nekompetentni, opominju da ne smije uzimati pravdu u svoje ruke. Da mora oprostiti, i da će joj biti lakše ako oprosti.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Tvor

U moru loših vijesti, naći neku dobru, pa i najbolju vijest prava je rijedkost, ali  je i pravi povod za ohrabrenje i smanjivanje frustracija. Naprimjer, nije isti doživljaj svakodnevno i bez velike želje, tek uz malu potrebu piti čistu izvorsku vodu kao i doživljaj pijenja čiste izvorske vode nakon što ste težkom mukom propješačili nekoliko desetaka kilometara pod užarenim suncem na temperaturi od 40-ak stupnjeva Celzijusovih, a da pri tome niste imali ni kapi vode uza sebe.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Palme pampers paranoidne pelene

Andrej Plenković se ponaša nedostojno čovieka i mužkarca. On bi sada proganjao sve one koji ga kritiziraju na bilo koji način. Za stvorenja slična Andreju, za cmizdrave lievičare, ne postoji opravdana kritika koju bi on uzeo u obzir i korigirao svoje vladanje i ponašanje. On se hvata za slamčicu spasa, koju je nazvao „govorom mržnje“. On od sviju očekuje „govor ljubavi“, koji će veličati njegova djela, stalno i svugdie. On u svojoj slici samoga sebe ne može biti u krivu, on ne može biti uzrokom ničega lošega. On zaslužuje najbolje i najvrstnije pelene koje sviet ima.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Prirodno gnojivo i logika

Uglavnom, moglo bi se reći da su svi ti nemili i nepoželjni događaji u novonastaloj demokratskoj državi urodili plodom u obliku Ustavnih amandmana, pa i onim čuvenim 2. amandmanom o PRAVU na posiedovanje i nošenje oružja. Vidimo da u današnje doba upravo to PRAVO, uza sve svoje neugodne i pogibeljne posliedice, ima daleko veću dobrotvornu ulogu--čuva slobodu naroda od onih kojima tiranija nije nepoželjna. Jako je težko uzpostaviti tiraniju nad narodom koji je naučen na slobodu i pri tome je naoružan do zubiju.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Pokus Rosenau

U ovo ludo doba, a zaista je ludo, kada gotovo sve državne vlasti ovoga mračnoga svijeta utjeruju strah u kosti svekolikom pučanstvu od nekakvog virusa, poželjno je govoriti o pravim znanstvenim metodama i ljudima koji su se svojski trudili oko toga da znanost bude prije svega i iznad svega potraga za istinom.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Muke balkanskog croupiera

Odkako je trijumfirao na izborima, Andrej Pupovac je s velikom nadom pošao u Bruxelles, gdje se pod vodstvom Angele Merkel još uvijek vodi žustra razprava o donošenju sedmogodištnjeg proračuna Europske Unije. Poput priučenog i priglupog „croupiera“ u kockarnici, Andrej Pupovac je očekivao da će razdioba novca biti takvom da će moći dobiti i koju mrvicu za sebe osobno, za stolom gdje rulet igraju i sami vlastnici kasina zvanog EU.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Eksplozija ravno ukrug

Jednom, ne sjećam se točno kada je to bilo, volio sam pogledati igrano-dokumentarnu seriju „The Mythbusters“. U toj seriji su određeni poznati i manje poznati glumci sebi dali zadatak da provjere određene stvari koje se mogu vidjeti u filmovima, posebice u akcijskim filmovima. Bilo je to vrlo zabavno gledati, što će se dogoditi kada se neke stvari provjere doslovce.

Add a comment

Opširnije...