Zadnji komentari

Odjednom brojevi u Jasenovcu više nisu važni

Međutim, na žalost jasenovačkih mitomana prebacivanje s brojeva koji im ne idu u prilog na pojedinačne slučajeve im ne će baš puno pomoći. U tiskovinama i na internetu objavljeno je već više od 8500 poimeničnih slučajeva lažnih žrtava s popisa na mrežnoj stranici JUSP-a Jasenovac, a to je tek dio u usporedbi s još neobjavljenim imenima lažnih jasenovačkih žrtava.

Add a comment

Opširnije...

Manipuliranje žrtvama Jasenovca: Od milijun u vrijeme Jugoslavije do 80.000 danas

Komemoracija žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu prije dva dana ponovno je podsjetila na pitanja o broju žrtava tog logora, kojim se desetljećima manipuliralo, a i određene snage i pojedinci njime manipuliraju i danas. U vrijeme komunističke Jugoslavije brojkom se manipuliralo između ostalog kako bi se ishodila ratna odšteta od Njemačke, a brojem žrtava manipulirala je i velikosrpska propaganda koja je Hrvate htjela što crnije prikazati.

Add a comment

Opširnije...

Partizan je na samrti priznao, 42 partizana silovala su mladu Slovenku, ubili ju i pojeli

Njezin ubojica na času smrti imao je potrebu pozvati svećenika, ispovjediti se i vjerojatno pokajati za stravičan zločin koji je počinio. Djevojku su nakon što je odbila biti dio partizanskog šljama silovala 42 partizana, potom su je izmučenu odveli u šumu i ubili, raskomadali i pojeli u gulašu?! Pokajnik je bio njezin ubojica.

Add a comment

Opširnije...

Matematički model dokazuje da je jasenovački popis žrtava lažan

Dvojica vrhunskih matematičara i informatičara sa Zagrebačkog sveučilišta stvorili su matematički model kojim su dokazali da je popis navodnih žrtava jasenovačkog logora nevjerodostojan i, po svemu sudeći, namjerno krivotvoren. Znanstveni članak u kojem opisuju svoj statističko-matematički sustav objavili su u Davorčasopisu IEEE Access. Članak je prošao recenziju drugih znanstvenika i oni su potvrdili njegovu matematičko-analitičku vrijednost.

Add a comment

Opširnije...