Zadnji komentari

Dolazi nova programska konfiguracija i čovjeka i svijeta

VLADA U SJENI, Dokumentarni Film Sa Prevodom - YouTube

Kad sam devedesetih godina i početkom dvijetisućitih u "Slobodnoj Dalmaciji" pisao o procesima u svijetu koji vode ka stvaranju svjetske Nadvlade, o globalizmu kao mogućem novom totalitarizmu i njegovoj sublimaciji komunizma i neoliberalnog kapitalizma, nisam mogao zamisliti da će scenarij centralizacije svjetske moći u rukama skupine svjetskih moćnika iz raznih branši, biti tako distopičan. 

Add a comment

Opširnije...

Hrvatska na raskršću

I to nije prvi puta. Kao da se u magli globalističkoga ludila gubi onaj san Viktora Vide, moga dragoga bokokotorskoga pjesnika koji se u tuđini umorio i otišao svojevoljno iz života, san u kojem je vidio Hrvatsku kao vilu na visu sjajnoga glečera, a prljavi valovi ne dosežu ni podnožje.

Add a comment

Opširnije...

Tomašević i sindikati Holdinga postigli dogovor: “Bit će poskupljenja”

Sredstva za povećanje plaća pronaći će se iz tri izvora – internih ušteda u Holdingu, gradskog proračuna i poskupljenja nekih usluga – o čemu će se gradska vlast dogovarati s koalicijskim partnerom SDP-om, najavio je Tomašević. “Morat će doći do korekcije cijena. Doći će do poskupljenja. Inflacija je, rastu cijene svega”, rekao je Tomašević.

Add a comment

Opširnije...